Träffad av skridsko – fick sy 17 stygn

”Väntade bara på att blodet skulle börja droppa”

Förlust i förlängning mot HV71 och en otäck skada på ytterligare en back.

Bynäs hade en tung dag när Jörgen Sundqvist var tvungen att uppsöka sjukhus efter att ha fått David Petraseks skridsko i ansiktet.

– Det var två centimeter djupt sår, säger Sundqvist till Sportbladet.

Sundqvist fick i den första perioden David Petraseks skridsko i ansiktet. Den vassa skenan orsakade ett djupt sår och Brynäs-backen fördes blödande ut i omklädningsrummet.

– Jag kände hur skidskon träffade men det blev bedövat direkt. Sedan väntade jag bara på att blodet skulle börja droppa ner, säger Sundqvist.

”Är ett djupt jack”

HV:s läkare Jonas Kalman gjorde en första undersökning men konstaterade snabbt att skadorna var för omfattande för att åtgärdas på plats. Jörgen Sundqvist fördes därför till sjukhus.

– Det var såpass djupt att de inte ville sy på plats. Det var två centimeter djupt. Sedan fick jag sy tre stygn invändigt i såret, nio på kinden och fem på hakan.

Sundqvist fick sedan lämna sjukhuset med vad som troligen kommer att bli ett rejält ärr.

– Nu ser det ganska bra ut. Det är lite svullet men det blir nog fint det här.

Skadan var ett hårt slag för Brynäs som sedan tidigare har skador på ytterligare tre backar. Petri Kokko, Lars Jonsson och Simon Bertilsson finns alla redan på skadelistan.

Vände underläget

Matchen såg även den ut att gå emot laget. HV71 visade klass och rann ifrån till 3-0 under de två första perioderna. Men då tände bortalaget till.

Tre raka mål i den tredje perioden betydde förlängning i Kinnarps arena. Där avgjorde dock HV71:s Martin Thörnberg efter en fin prestation av Johan Davidsson.

– Johan gör det mesta jobbet och det var bara att trycka in returen. Det var skönt att vi fick två poäng efter att ha tappat ledningen, säger Thörnberg.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN