Carlsson nytt vapen i Frölundas powerplay

avHenrik Lundgren, Linus Norberg

HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda gjorde det Djurgården inte klarade av.

Mål i powerplay.

– Vi har satt en typ av powerplay här som jag fått komma in i nu, säger återvändaren Patrik Carlsson.

I fjol var det Victor Olofsson som stod ute till höger och bombade in mål i powerplay. Året innan Andreas Johnson.

I år ser skarpskytten ut att vara återvändaren Patrik Carlsson, 30.

– Jag ska inte jämföra mig med Victor, det är en fantastisk spelare. Men jag har fått komma in i Frölundas powerplay-spel och försöker anpassa mig och bidra med mitt kunnande, säger han.

Han dumpades av Frölunda inför förra säsongen, men göteborgaren med det gigantiska klubbhjärtat är nu tillbaka efter en sväng i Finland. Och återkomsten blev perfekt. Det var Carlsson, på en vass powerplay-tekning från Joel Lundqvist, som sköt in det tunga 1-0-målet fem minuter in i den tredje perioden. 

– Det har funkat bra hittills, förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det.

Jublet för Carlsson var stort redan under lineupen, och det blev förstås inte mindre efter målet. 

– Det viktigaste är ändå att vi vinner, det är då det smakar som bäst. Men att göra mål, höra publiken sjunga mitt namn, det är bara glädje. 

Mycket förändringar i PP-spelet sen du var här sist?

– Nej, bara smådetaljer egentligen. Vi måste uppdatera lite, annars funkar det inte. Men i det stora hela är det samma bygge. Det har gått snabbt att komma in i det. 

Frölunda såg även ut att gjort 2-0 strax därpå när Sebastian Stålberg gjorde ett riktigt drömmål. Han chippade pucken med sig på blå, klackade fram den med skridskon och la sen upp den i krysset bakom Djurgårdens målvakt Adam Reideborn. Hemmapubliken jublade, Stålberg jublade ännu mer - och domarna dömde bort det för offside. 

– Det är det snyggaste icke-målet jag gjort. Men jag ser ju på reprisen att det är solklart offside. Fast frågan är vad regeln säger, om domarna får döma bort det i efterhand efter att ha sett det på storbildsskärmen? Det tror jag inte att de får göra. De förklarade att linjedomaren sett det direkt, men jag tror inte att han blåser då? 

Surt efter ett sånt mål?

– Det är vad det är, och det är ju offside. Jag ska inte hänga läpp för att jag missar det målet, vi tog tre poäng i alla fall. 

Laddar Matchöversikt
SHL-bibeln – i butik nu 00:28