”Han är ligans bästa – helt otrolig”

HOCKEY

NEW YORK. Texas svenska NHL-hjältar stod för fint hockeygodis när heta Dallas krossade Florida i natt.

John Klingberg smekte fram säsongens 42:a (!) assist till Mattias Janmark och han kunde pricka in sitt trettonde mål i snudd på tom kasse.

– Det var inte mycket jag behövde göra. Klingberg är ligans kanske bäste spelare just nu, man behöver bara leta på en öppen yta så hittar han en med pucken och så var det nu också, säger ”Jana” till Sportbladet efter 6-1-segern

Dallas Stars har verkligen hittat sin pulserande rytm och spelar just nu mördande bra hockey.

I helgen slog de Buffalo med 7-1 och i natt följde de alltså upp med en 6-1-knock mot Florida.

– Ja, vi gör rätt nu. I början av säsongen jobbade vi stenhårt för att få allt nytt att stämma. Till och med när vi vann kändes det som att vi fick slita oerhört. Nu låter vi det liksom kom till oss istället och allting blir lättare, säger Mattias Janmark när vi når honom efter Florida-fajten.

Han fortsätter:

– Just den här matchen var lite konstig. Vi möter ju inte dem särskilt ofta, men av någon anledning hade Florida bestämt sig för att gå efter oss hårt, jag tror det var åtta slagsmål eller nånting. Men det var rätt kul och det känns bra att vi kan vinna även sådana matcher.

Foto: Tony Gutierrez / TT / NTB Scanpix

”Jana” själv missade som bekant hela fjolårssäsongen på grund av ett trasigt knä, men har återvänt på ett enastående sätt i år och är en av pjäserna nye coachen Ken Hitchcock har allra störst förtroende för.

– Jag har spelat alla matcher och är till att börja nöjd med det, det var första prio för min del, fortsätter han.

”Han är helt otrolig”

– Men det har känts bra även spelmässigt, i princip hela säsongen. Efter jul har jag dessutom fått igång poängproduktionen och det är såklart jättekul.

Ja, i natt piskade han in sitt trettonde mål – efter förträffligt förarbete av landsmannen John Klingberg

– Det var inte mycket jag behövde göra. Klingberg är ligans kanske bäste spelare just nu, man behöver bara leta på en öppen yta så hittar han en med pucken och så var det nu också.

”Burger” stod för ytterligare en assist och har nu, med sammanlagt 48 poäng, ett enormt försprång i toppen av backarnas poängliga.

– Det är fantastiskt att se, han är helt otrolig, säger kompisen Janmark.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM