Nya kaoset: ”Hela styrelsen måste avgå”

Det stormar i allsvenska Pantern.

Nu hävdar fansen att klubbens styrelse hotat med att lägga in sina pengar i division 1-laget Helsingborg – om man inte blir omvalda.

”Om IK Pantern ska ha en framtid i Hockeyallsvenskan eller annorstädes, måste hela denna styrelse som skapat ett enormt ekonomiskt och personellt kaos i Pantern helt avgå”, skriver supporterklubben.

Panterns allsvenska säsong har varit turbulent.

Inför säsongen kom beskedet att klubben inte beviljas elitlicens – efter att ha missat deadline med några timmar – och att laget flyttas laget ner från hockeyallsvenskan.

Beslutet drogs dock tillbaka och mitt under säsongen kom nästa turbulenta period när Panterntränaren Håkan Åhlund fick lämna sitt uppdrag.

Supporterklubben till attack

Och nu stormar det igen.

Panterns supporterklubb ”Black Panter” har publicerat ett inlägg på Instagram där man går till hård attack mot klubbens styrelse.

Supporterklubben hävdar att den nuvarande styrelsen hotat med att lägga in sina pengar i division 1-laget Helsingborg – om man inte blir omvalda på det kommande årsmötet i juni.

”Den befintliga så kallade styrelsen i Pantern är nu ute på charmoffensiven och försöker med alla medel samla nytt förtroende”, skriver Black Panter i inlägget.

”Måste helt avgå”

Därefter radar supporterklubben upp handlingar från styrelsen som, enligt supporterföreningen, kostat klubben miljonbelopp under säsongen.

”Så mycket var lojaliteten värd gentemot Pantern alltså. Om IK Pantern ska ha en framtid i Hockeyallsvenskan eller annorstädes, måste hela denna styrelse som skapat ett enormt ekonomiskt och personellt kaos i Pantern helt avgå. De måste ersättas av människor som agerar med starkt klubbhjärta och som inser värdet av att satsa rätt, med de medel som finns att tillgå”, skriver Black Panter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!