Winnipeg körde över Vegas av bara farten

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Winnipeg Jets fortsätter förstumma.

Trots att det bara hade gått ett par dygn sedan den emotionella Game 7-segern mot Nashville var de åter lysande i den första konferensfinalen mot Vegas i natt och vann med 4-2.

– Det som hände senast spillde över i den här matchen och särskilt gällde det inledningen, säger lagkaptenen Blake Wheeler.

Ja, inledningen i sedvanligt lyckorusiga MTS Bell Place – som alltid i playoff helt skrudad i vitt också – var verkligen ett rungande statement från Winnipegs sida.

De exploderade på ungefär samma sätt som unga Team North America mot Tre Kronor i World Cup 2016 och hade ledningen med 3-0 redan efter sju och en halv minut – medan riddarna från Vegas, likt svenskarna i Toronto förrförra hösten, stod lätt chockskadade bara och tittade på.

– Ja, vi fick en fantastisk start och det var nyckeln. Vi är svåra att spela mot när vi skaffar oss den sortens överlägen, säger slutspelets skyttekung Mark Scheifele till NHL Network.

Mål av Karlsson

Hans lagkapten och kedjekamrat Blake Wheeler håller alltså med.

– Det kändes som att det som hände i Game 7 i Nashville i förrgår spillde över i den här matchen. Vi bara fortsatte på samma sätt, menar han.

Gästerna tog sig dock samman – också det på samma sätt som Tre Kronor i World Cup! – och lyckades reducera innan första perioden var över. Sedan var de med i matchen, kom via ännu ett mål av William ”Wild Bill Karlsson” tillbaka också sedan Jets gått upp i 4-1-ledning – men när hemmalaget tajtade till sin defensiv i tredje fick de svårt att komma fram i tillräckligt många och farliga lägen.

– Vi borde varit vakna i början av matchen, vi visste ju att de skulle komma ut hårt. Därefter blev det bättre, men inte tillräckligt mycket bättre. Vi måste jobba hårdare, bara så kan vi skapa mer mot det här starka laget, säger coachen Gerard Gallant.

Hård tackling på Enström

Winnipegs respektingivande backbjässe Dustin Byfuglien var återigen magnifik, stod för mål och assist och dominerade fysiskt.

Frågan är om han någonsin spelat bättre hockey.

– Äh, jag vet inte. Jag har bara kul och njuter av att vi gått så långt, säger ”Big Buf” till kanadensiska CBC.

Hans svenske backpartner Tobias Enström åkte i slutet av andra perioden på en saftig propp av James Neal, slog huvudet i isen och försvann ut i omklädningsrummet. Dessbättre återvände han till isen i tredje perioden och slutförde matchen.

Noterbart i övrigt är att Patrik Laine, som mestadels hölls i herrans tukt och förmaning av Nashville, plaskade in ett rykande slagskott direkt i konferensfinalens första powerplay.

Nästa match mellan Jets och Vegas spelas natten till tisdag.

1 av 2 | Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Laddar Matchöversikt
Följ Stanley Cup-slutspelet i Bjurmans NHL-blogg 00:37

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL