William Karlsson gjorde mål – utan att märka det

Publicerad 2023-03-10

NEW YORK. William Karlsson gjorde mål när Vegas vann den svåra bortamatchen mot Tampa i natt – utan att han märkte det själv.

– Nej, jag såg inte att pucken gick in. Det var först när Reilly Smith berättade jag förstod att det blev mål, säger ”Wild Bill” till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det var i ett numerärt underläge i början av tredje perioden i Amalie Arena han nätade utan att veta om det, Karlsson från Märsta.

Han störtade iväg i en kontring och var i princip fri med Andrej Vasilevskij, men just som han skulle avsluta blev han trippad av Mikhail Sergatjev, föll omkull och brakade in i kortplanket.

Vad han inte såg var att pucken fortsatte in mellan Tampa-keeperns benskydd.

– Ja, nej, jag kände ju bara att något hände och trodde att domaren skulle blåsa för utvisning, berättar den blågule Vegas-riddaren när vi når honom efteråt.

– Så det var först när Reilly Smith åkte fram och ropade att den var inne jag förstod vad som hade hänt. Jag fick jubla då istället, he he.

”Missat rätt mycket”

Det var ”Wild Bills” tolfte mål för säsongen och han är glad över det, hur det än råkade se ut.

– Jag har tyvärr missat rätt mycket chanser på slutet, så det var skönt att få göra ett fult mål till slut, konstaterar han.

Matchen som sådan såg det ut som att tabellettan i den västra tabellen hade avgjort när Chandler Stephenson några minuter senare prickade in 3-1, men Nikita Kutjerov och Brayden Point såg med varsitt sent mål till att hemmalaget kom ikapp – och först på övertid kunde Alec Martinez avgöra.

– Vi blev påminda om att matcherna mot så här bra lag aldrig är över förrän slutsignalen går, men det var skönt att vi ändå kunde ordna en seger till sist, säger Karlsson.

Hedman snart redo

Som överhuvudtaget är rätt nöjd med hur de gyllene riddarna spelar just nu.

– Jag tycker vi varit bra ända sedan vi kom tillbaka från All Star-breaket, vi vinner mycket och de nya spelarna vi trejdat till oss har kommit in fint i gruppen, säger han.

Victor Hedman missade även nattens match på grund av skada, men han ska enligt coachen Jon Cooper snart vara redo för comeback.

Följ ämnen i artikeln