Johan Garpenlöv vann i debuten

Djurgården besegrade tabelljumbon Tingsryd

Johan Garpenlöv kan andas ut.

Premiärmatchen gick som planerat och Djurgården slog Tingsryd med 2–1.

– Det är en klubb som har betytt jättemycket för mig och det är kul att vara tillbaka, säger huvudpersonen efter matchen.

Det skulle dock bli en nervkittlande debut för Johan Garpenlöv. Efter att snabbt gått ifrån till 2–0 reducerade Tingsryd och hade flera lägen att kvittera i slutakten. Men hemmalaget höll undan och Garpenlöv, som medger att han varit lite nervös, kunde inkassera tre poäng.

– Det är klart att det alltid pirrar inför matcher, det ska det göra och det gjorde det idag. Nu har jag gjort min första match och fått med mig tre poäng och jag är jätteglad för det, för killarnas skull och för Djurgården, säger han efter matchen.

Gjorde första målet i a-laget: ”En dröm”

Det skulle visa sig vara debutanternas afton även när det kom till målgörarna.

I den första perioden gav David Blomgren hemmalaget ledningen när han krigade in sitt första mål för klubben, innan junioren Mika Ounasvuori dubblade målskörden tidigt i den andra när även han debuterade som målskytt.

– Sjukt skönt, en lättnad. Jag har drömt om det här ända sedan jag var liten, säger Ounasvuori som redan hade besökt gymmet:

– Det är ”Jimpa” (Jimmie Ölvestad) som tvingar oss att köra extra, säger han med ett leende.

Johan Garpenlöv.
Johan Garpenlöv.

”Får bjuda Timpa på en lussebulle”

Djurgården hade också chansen att ta en tremålsledning. Tim Söderlund kom som skjuten ur en raket ensam mot Tomas Rydén, men revs ner och fick med sig straff. Då klev Linus Klasen in och försökte med en fräckis. Han tunnlade sig själv och försökte på backhand, men Rydén var med på noterna och fick upp plockhandsken.

– Det är sådant som händer. Jag tänkte: fan jag försöker bjuda på någonting. Jag får bjuda Timpa på en lussebulle eftersom han fixade straffen, säger Linus Klasen och ler.

Är det extra surt att han tar den i plocken?

– Ah vafan, jag får ge det till honom. Det var en bra räddning.

Trots segern tappar Djurgården en tabellplacering till Södertälje som har bättre målskillnad. Johan Garpenlöv kan ändå glädjas åt en lyckad debut.

– Att vara tillbaka känns jättebra personligen och jag är glad att få vara en del av det här laget och försöka göra en bra resa och slåss om att ta sig upp, säger Garpenlöv.

Vad har folk runt omkring dig sagt nu när du kommit ”hem” till Djurgården?

– Jag är naturligtvis glad och de jag känner är det också, för de flesta är djurgårdare. Jag försöker inte att läsa så mycket om vad ni skriver, men de jag känner är glada för min skull.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!