Widing efter raset: ”Ser ut som ett juniorlag”

HOCKEY

LINKÖPING. Några mardrömsminuter sänkte Rögle mot Linköping.

På fyra minuter gick Ängeholmslaget från 1–0 till 1–3.

– Kollapsen blir för stor. Vi får inte klappa ihop så totalt som vi har gjort några gånger nu, säger Edwin Hedberg, 23.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / Bildbyr n

Linköping och Rögle möttes i tisdags i Ängelholm och då vann LHC med hela 6–0. Rögle var förstås revansschsuget inför returmatchen i Saab Arena och tränaren Anders Eldebrink valde att göra om i tre av fyra kedjor. Det började också bra för Rögle, som tog ledningen genom Bryan Lerg efter drygt tre minuters spel.

Men glädjen varade bara några minuter. Efter halva perioden gjorde Anton Karlsson 1–1, och det var början på Rögles ras. På fyra minuter och en sekund gick Linköping från 0–1 till 3–1.

– Jag måste vårda mina ord. Man blir besviken bara. Vi ser ut som ett juniorlag, sa en besviken Daniel Widing till C More efter förstaperioden.

Han får medhåll från lagkamraten Edwin Hedberg.

– Stundtals ser det ut så. Vi måste bara sortera ut. Vi jagar i onödan och överarbetar. Då kan det se ut så. Vi får för djupa svackor i matchen. Vi sätter oss i en för dålig situation, säger Hedberg till Sportbladet.

– Kollapsen blir för stor. Det finns alltid stunder i matchen där man tappar momentum, man då får vi inte klappa ihop totalt som vi har gjort några gånger nu, säger Hedberg.

Vad beror det på?

– Svårt att säga. Det kan bli en ond trend. Har det hänt tidgare händer det igen och då tar man dåliga beslut, säger 23-åringen.

Linköping vann till slut med 4-2 och nu är Rögle nere på jumboplats på grund av sämre målskillnad än Mora. Men trots det är Hedberg ganska optimistisk inför framtiden.
– Det är många omgångar kvar. Stundtals visar vi prov på riktigt bra hockey. Framåt är vi rätt bra. Vi får bra press på dem och skapar chanser, och det får vi ta med oss, säger Hedberg.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM