Rögle åkte på åttonde raka förlusten

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Åttonde raka förlusten och tio poäng skiljer upp till säker mark. Men Rögle vägrar att ge upp.
– Alla här inne är beredda att betala vilket pris som helst för att hålla oss kvar i ligan, säger lagkaptenen Christopher Liljewall.

Rögle vann den 26:e december mot Färjestad, men därefter har Ängelholmslaget radat upp förluster. Mot Linköping kom tabelljumbons åttonde raka nederlag.
– Klart det är jobbigt. Att förlora är aldrig roligt, säger Christopher Liljewall, 27.
Ängelholm är en hockeystad. Hur påverkas man när det går emot?
– Påverkas man inte tror jag inte att man bryr sig. Klart man påverkas. Det är en stad som andas hockeyn och det är charmen med att spela här. Folk bryr sig, men det är inte den största pressen, utan den kommer från en själv och från killarna där inne. Vi måste börja vinna matcher, och det är vi medvetna om, säger Liljewall.

Många poäng kvar

Rögle har på sina 35 matcher skrapat ihop 28 poäng, och upp till tolvan Örebro skiljer tio poäng, men tabelljumbon har inte börjat scouta topplagen i Hockeyallsvenskan inför ett eventuellt direktkval.
– Nej, nej, säger lagets assisterande tränare Magnus Bogren.
– Än är det många poäng kvar att spela om. Vi ska kämpa till sista omgången. Här är det ingen som viker ner sig, utan tvärtom. Här krigar vi in i det sista, säger Bogren.

Tänker vända

Lagkaptenen Christopher Liljewall är av samma åsikt.
– Alla här inne är beredda att betala vilket pris som helst för att hålla oss kvar i ligan. Just nu grinar det lite emot, men får vi någon seger och får tillbaka självförtroendet tror jag att vi vänder detta, säger han.
Nästa match för tabelljumbon är på tisdag hemma mot Djurgården.
– Förhoppningsvis kan vi vända den här förlustsviten då, säger Liljewall.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM