SHL-klubben bryter med stjärncentern

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet kan avslöja att Skellefteå bryter med Tom Pyatt, 32.

Enligt uppgifter blir det spel i Finland eller Schweiz för den tidigare NHL-centern.

– Jag har inga kommentarer. Det är upp till klubbarna själva att kommunicera ut när något är klart, säger Pyatts agent Thomas Sjögren.

Senare under dagen meddelade klubben att han är klar för spel i schweiziska Rapperswil-Jona.

Skellefteå var inför säsongen på jakt efter en förstecenter. Något klubben hade saknat sedan Pär Lindholm lämnade för NHL-spel. Sökandet tog tid, men till slut fastnade man för Tom Pyatt. 

De tre senaste säsongerna hade Pyatt spelat NHL-hockey med Ottawa Senators. 

Men succén har definitivt uteblivit. Pyatt har inte alls kunnat ta rollen som förstecenter och står på endast tolv poäng efter på 38 matcher. På de tio senaste matcherna har han bara svart för 1+1 poäng.

Klar för Schweiz

Istiden har också sjunkit successivt.

Pyatt ska enligt uppgifter inte ha varit med på dagens träning och Sportbladet kan nu avslöja att Skellefteå väljer att bryta med kanadensaren.

Senare under dagen stod det klart att Pyatt fortsätter karriären i schweiziska Rapperswil-Jona, meddelar Skellefteå i ett pressmeddelande.

Jagar ersättare

Enligt samma uppgifter är Skellefteå på jakt efter en ersättare. Klubben är tunn på forwardssidan sedan både Jacob Olofsson och Jonatan Berggren är långtidsskadade och man nyligen släppte JVM-forwarden Albin Eriksson till Färjestad. Från TPS har Skellefteå redan hämtat förre AIK-forwarden Anton Holm.

Men det lär komma mer innan transferfönstret stänger nästa lördag.

Under dagen meddelade också Skellefteå att målvakten Gustav Lindwall förlänger kontraktet till och med säsongen 2022/2023.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Tom Pyatt.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM