Erik Karlsson om nya livet som pappa

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det tycks äntligen ha lossnat för San Jose – och för Erik Karlsson.
Hajarna tog fjärde raka segern i natt, mot succé-laget Edmonton och ”EK 65” svarade för tre assist.

– Det är bara att hoppas att det inte är för sent, men jag tycker att vi är såpass bra att vi ska kunna reda ut det här, säger den småländske backstjärnan till Sportbladet efter 6-3-segern.

De har ju simmat motströms under den inledande grundseriemånaden, San Joses hajar.

Ett tag presterade så de skralt att de fick kompaniskäll av både coacher, fans och media.

Men nu har de alltså borrat ner hälarna och krigat sig till en serie fina segrar – med den mot svårstoppade Edmonton hemma i Sharktank i natt som särskilt rungande utropstecken.

– Ja, vi spelar vi bra och det är jäkligt skönt. Vi får bara hoppas att det inte är för sent så att vi redan hamnat för långt efter, säger Erik Karlsson när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Jag har varit i den här situationen förr och ibland har det löst sig och ibland inte. Jag tycker dock att vi är såpass bra att vi ska kunna reda ut det.

Därtill krävs att Erik själv häver sig upp på sin högsta nivå och ditåt verkar han vara på väg. Han spelade fram till tre av målen i natt och såg överlag vass ut.

”Drar det tyngsta lasset”

– Jag tycker det känns helt okej och det är gött att gubbarna gör mål, men det viktiga är att vi vinner matcherna. Det är allt jag fokuserar på, understryker han.

Samtidigt finns det annat än hockey som pockar på uppmärksamhet nu. 

Sedan en dryg månad tillbaka är ju Erik och hustrun föräldrar till lilla dottern Harlow.

– Ja, det är ett nytt liv. Det har helt klart varit en stor omställning och det tar mycket energi, man är ju så mån om att allt ska vara bra med henne hela tiden. Samtidigt är det definitivt frugan som drar det tyngsta lasset så att jag ändå får tid att fokusera på hockeyn, berättar pappa Erik.

– Men framförallt är det bara underbart. Om något händer eller känns tungt så är det bara att vända sig mot henne så är det bara total glädje igen.

Även Marcus Sörensen och Tim Heed noterades för assist i natt – och en sådan, sin allra första, hade också Joakim Nygård för Oilers.

När 40 sekunder återstod hade Anaheim 3-2-ledning hemma mot Detroit, men då lyckades Dylan Larkin kvittera. Sedan avgjorde backen Dennis Cholowski för gästerna på övertid.

– En frustrerande lektion för oss, vi kan inte slå bort så många puckar att vi försätter oss i såna här situationer, säger lagkaptenen Ryan Getzlaf.

Jakob Silfverberg gjorde ett mål – sitt åttondeför säsongen.

LA Kings kan fortfarande – ibland. De vann bottenmötet mot Minnesota hemma i Staples Center i natt med 3-1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!