Jumbon bröt mardrömssviten – mot serieledarna

Västervik straffade Björklöven i hockeyallsvenskan

avJonathan Nilsson

Bortamatch mot serieledande Björklöven.

Då bröt jumbon Västervik sin långa förlustsvit och vann med 4–3 efter straffar.

– Vi gör det jävligt bra och krigar oss till två poäng, säger tränaren Mattias Karlin.

Det var botten mot toppen i A3 arena under tisdagskvällen i Umeå.

Hemmalaget Björklöven hade bara förlorat en av de nio första matcherna i hockeyallsvenskan. Samtidigt parkerade Västervik på fjortonde och sista plats i tabellen efter sex raka förluster.

– Vi har haft en streak där vi inte tagit några poäng. Vi började säsongen bra, sen blev det tvärtom, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.

Studsat tillbaka efter storförlusten

Men laget har spelat upp sig efter 1–9-debaclet mot BIK Karlskoga häromveckan och fick med sig en poäng efter förlängning mot tabelltvåan Timrå senast.

– Så är det, grabbarna har verkligen tagit tag i det, säger Karlin.

I kväll dubblade Västervik poängskörden efter att Ken Jäger skjutit hem extrapoängen på straffar. Dessförinnan hade laget haft ledningen med både 1–0 och 3–1.

– Vi gör det jävligt bra, framförallt den första delen av matchen. Då har vi bra kontroll och spelar bra hockey. Sedan kommer vi in i en sämre del i slutet av andra perioden, men vi krigar oss till två poäng.

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Nya poäng från Wernblom

Junioren Lukas Wernblom, som nyligen bytte Modo mot Västervik, har fått igång poängproduktionen efter klubbytet. 19-åringen svarade för två assist i segern och gjorde även ett av två bortamål i straffläggningen.

– Jag tycker han kommer mer och mer. Det är inte det lättaste att hoppa in i ett nytt lag med ett annorlunda spel och nya grabbar. Men han har gjort det bra och förhoppningsvis fortsätter han att stegra, säger Mattias Karlin.

I och med segern klättrar Västervik till elfte plats i tabellen, med en match mer spelad än konkurrenterna i botten.

ARTIKELN HANDLAR OM