Supervändning – Timrå utmanar

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Förlust – och andraplatsen hade varit så gott som borta.

Då stod Timrå för en supervändning mot rivalen Modo.

– De är skraja, vi kommer, vi är i bra form så nu jävlar tågar vi, säger Timrås Sebastian Hartmann till C More.

Borta mot Modo lyckades Timrå vända och vinna med 3–2 och såg till att kampen om andraplatsen i Hockeyallsvenskan blir en rysare.

– Detta var en fantastiskt viktig seger, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Detta i ett rivalmöte där Timrå låg under med 0–2 efter mindre än fem minuters spel, på målvaktsretur petade Adam Tambellini in sitt 22:a mål för säsongen och Patrik Karlkvist utökade med sitt 23:e för säsongen.

Första responsen från gästerna kom snabbt, Morten Madsen på ett tillslag efter passning från Sebastian Ohlsson genom ”slottet”. Nästa svar dröjde till början av mittperioden – en målvaktsretur på skott hamnade hos Sebastian Hartmann som nästan i linje med ena stolpen kvitterade med en backhand.

Och ett par minuter före sista periodvilan fullbordade Timrå vändningen. I numerärt överläge, fem mot fyra, fick Albin Lundin pucken – först på klubba sedan via egen skridsko och in bakom Patrik Bartosak.

”Vi stänger ner dem”

3–2 Timrå som sedan i slutminuterna av tredje perioden tvingades spela fyra mot sex då Jonathan Carlsson satt i utvisningsbåset och Modo hade plockat ut Bartosak. Men Timrå lyckades behålla ledningen och vann med 3–2.

– De är skraja, vi kommer, vi är i bra form så nu jävlar tågar vi. Det vi vinner på är fem mot fem-spelet, där är vi klart mycket bättre än dem. De är farliga i powerplay, men vi stänger ner dem, säger Timrås Sebastian Hartmann till C More.

– Vi mötte ett bra Timrå, och det var inget mer med det, det är inget att skämmas för. Vi var inte vårt bästa i dag men vi var inte usla heller, de var hetare än oss, säger Modotränaren Björn Hellkvist till Sportbladet.

Vilket lag ska Björklöven få möta i den allsvenska finalen?

– Är de helt klara? I så fall blir det oss de möter.

Modo har tre poäng till godo på Timrå i kampen om att möta Björklöven i playoff till direktkval till SHL när det återstår sju omgångar.

Laddar Tabell
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå

Ishockey