David Ayres världskänd efter NHL–miraklet

NEW YORK. Den korta NHL-karriären lär redan vara över.

Men David Ayres är hjälte för evigt.

På tisdag hedras zamboni-föraren som räddade Carolina i Toronto igår natt med egen dag i Raleigh!

– Jag är den stoltaste kvinnan på planeten, säger hustrun Sarah, som också blev världskänd över en natt efter miraklet i Scotiabank Arena.

Den som trodde att uppståndelsen kring David Ayres – den 42-årige ismaskinsföraren som natten till igår kastades in som ”nödkeeper” när Carolina Hurricanes båda målvakter skadades och mot alla odds vann matchen i Toronto åt gästerna från södern – skulle lägga sig snabbt trodde fel.

David och hustrun Sarah – som också blev snackis i hela hockeyvärlden tack vare sina uttrycksfulla tweets i samband med makens osannolik NHL-debut – befinner sig sedan slutsignalen i lördags kväll i en medial virvelvind.

Alla vill träffa och prata med Toronto-paret och schemat de kommande dagarna är fullständigt späckat. Under måndagen flyger David till New York för att vara med i bland annat The Today Show, på Fox News och i alla sportprogram.

David Ayres-dagen

Sedan flyger han vidare till Raleigh – där han i samband med en match mellan Hurricanes och Dallas i morgon natt kommer hyllas för sin heroiska insats i Toronto.

– Hela staden kommer hedra honom, vi proklamerar att tisdag är David Ayres-dagen, hälsar borgmästaren Mary-Ann Baldwin på Twitter.

Även Sarah kommer vara på plats.

– Jag är stoltaste kvinnan på planeten eftersom min make fick leva ut den ultimata drömmen, säger hon.

David och Sarah Ayres
David och Sarah Ayres

– För övrigt är jag överraskad att jag har en röst kvar.

Hon fortsatte också twittra under söndagen och la bland annat upp bilder från räder till bensinmacken där hon köpte alla exemplar av lokaltidningarna…

Sålt tröjor med Ayres på

Samtidigt rapporteras att Hurricanes-spelarna har egna planer för sin tillfällige lagkamrat.

Formellt får ”nödmålvakter” bara 500 dollar för inhopp av den aktuella sorten, men stjärnan Sebastian Aho berättar för finsk media att laget samlat ihop till en betydligt mer ansenlig summa som tack.

Ayres har också fått ett par exklusiva flaskor vin av coachen Rod Brind’Amour.

Verkligt lukrativt skulle affären bli om världens mest berömde zamboni-föraren dessutom förärades lite procent på souvenirförsäljningen i Raleigh från senaste dygnet.

Hurricanes meddelar att man under söndagen sålt otaliga matchtröjor med namnet Ayres på…

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!