SHL-klubbens drag – tar in sparkad tränare

avMattias Karlsson

Foto: Bildbyrån
Johan Tornberg blir ensam huvudtränare.

Nu har Örebro bekräftat.

Johan Tornberg lyfts upp som ensam huvudtränare, Leksand-legendaren Niklas Eriksson blir ny assisterande tränare tillsammans med Lars Ivarsson.

Precis som Sportbladet avslöjade under måndagen.

Örebro har inte motsvarat förväntningarna i SHL.

Nu väljer klubben att agera.

Lagledningen i båset spetsas till och ny sportchef har utsetts.

Johan Tornberg började säsongen som assisterande tränare till Kent” Lill-Kenta” Johansson, fortsatte med delat huvudansvar tillsammans med Lars Ivarsson och blir nu ensam huvudtränare.

– Jag sa ja direkt när jag fick frågan. Jag är otroligt glad och laddad, säger Johan Tornberg till Örebros webbsida.

Leksandsprofil hämtas in

Tornberg får vid sin sida Niklas Eriksson och Lars Ivarsson, den förstnämnde fick sparken som huvudtränare i Almtuna i Hockeyallsvenskan förra veckan.

Niklas Eriksson ska ansvara för forwards och Lars Ivarsson får ta hand om backarna.

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag ska försöka hjälpa laget att att hitta en vinnande trend, säger Niklas Eriksson.

Han är mest känd för att som spelare ha klubbrekordet i Leksand med 17 säsonger och 721 matcher, och att ha vunnit OS-guld med Tre Kronor i Lillehammer 1994.

Ny sportchef

Niklas Johansson, som har assisterat Johan Tornberg och Lars Ivarsson från läktaren den senaste tiden, har dessutom blivit utsedd till ny sportchef.

Johansson hämtades från Västerås till den här säsongen, där han haft rollen som just sportchef under flera år.

– Jag kommer ha sista ordet i omklädningsrummet och strukturera upp tränarna och sätta upp kravbilden. Det känns fantastiskt kul, säger Niklas Johansson till Örebros webbsida.

– Att vi får en headcoach gör det mycket tydligare i mandat och vem som bestämmer. Dessutom blir det en bra fördelning med Niklas på forwards och Ivarsson på backar, det blir som en nystart överlag.

– Nu krävs det en jävla insats av samtliga inblandade för att vända det här. Vi kommer att göra det också.

Översyn av spelartruppen

Fler ommöbleringar är att vänta i Örebro – Sportbladet har tidigare avslöjat att ledningen försöker hitta nya klubbar till spelarimporterna Dominique Heinrich, Siim Liivik och Petr Zamorsky, då alla tre har haft svårt att platsa.

– Jag utesluter inte att det blir något eller några nyförvärv. Det är ett konstant arbete som pågår, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Den nya lagledningen presenterades för spelarna och ansvarade för sitt första pass under tisdagen.

Efter landslagsuppehållet spelar Örebro borta mot Färjestad tisdag den 20 december.

ARTIKELN HANDLAR OM