”Ska ta oss till playoff och utmana”

HOCKEY

NEW YORK. Calgary Flames är nog ett lag för playoff ändå.

Efter en 4–2-seger mot Arizona i natt har de ett hyggligt fast grepp om den främsta wild card-platsen i västra tabellen.

– Vi har ett lag som ska kunna ta sig till slutspel och den senaste månaden tycker jag det börjat se lovande ut, säger målskytten Mikael Backlund till Sportbladet.

Grundserien började knackigare för Calgary än de flesta förväntat sig, men från mitten av november har de börjat närma sig sin verkliga potential och lagom till jul är flammorna från Alberta alltså på rätt sida strecket i den västra tabellen.  

I natt slet de sig till ytterligare två poäng i Arizona-öknen och befäste sin position på främsta wild card-plasten.

– Coyotes spelar tajt så det var en riktig krigarseger och vi behövde den för vi hade förlorat de två närmast föregående matcherna, säger Mikael Backlund på telefon från spelarbussen efter matchen.

– Men ja, rent generellt har det sett bra ut senaste månaden. Vi har ett lag som ska kunna ta sig till playoff och vara med och utmana där.

”Håller hög nivå”

”Mikkis” prickade själv in sitt sjätte mål för säsongen i ett powerplay i andra perioden.

– Vi hade snurrat bra i powerplay och Dougie Hamilton fick fram en bra passning till mig mitt i slottet, fortsätter han.

– Det har överhuvudtaget känts bra i år. För hela min kedja (som också inkluderar Michael Frolik och Matthew Tkachuk, red:s anm). Vi kanske inte öser in mål hela tiden,  men vi håller en hög, jämn nivå.

Nu återstår en bortamatch mot San Jose kommande natt och en hemma mot Vancouver dan före dopparedan – sedan väntar tre dagars välförtjänt julledighet.

ARTIKELN HANDLAR OM