Sänkte mästarna: ”Jäkligt fint”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix

NEW YORK. För andra året i rad hissade Pittsburgh Penguins Stanley Cup-baneret hemma i PPG Paints Arena i natt– och sedan förstörde ett skadedrabbat St. Louis premiärfesten för mästarna.

– Killarna som kunde spela steppade verkligen upp, det här känns riktigt fint, säger svenske backen Carl Gunnarsson till Sportbladet efter 5-4-segern.

St. Louis Blues får klara sig utan Alex Steen i ett par veckor, Patrik Berglund i några månader och stackars Robby Fabbri hela säsongen.

Så det var inte många som trodde att de skulle kunna få särskilt mycket uträttat mot regerande mästarna i nattens premiärshow i PPG Paints Arena.

Men jodå.

Efter att de tappat 4-2-ledning i slutet av matchen såg lagkaptenen Alex Pietrangelo med 5-4-målet  1.15 in i övertidsperioden till att gästerna fick med sig bägge poängen hem.

– Det var andra nästan helt identiska målet han gjorde i matchen. Rätt skickligt, säger Carl Gunnarsson när vi når honom efteråt.

”Jäkligt fint”

– Jag tycker överhuvudtaget vi gjorde det bra. Det är såklart tungt att ha så många bra killar på skadelistan, men killarna som kunde spela steppade verkligen upp istället. Det  känns jäkligt fint nu efteråt.

En som steppade upp var Gunnarsson själv.

Den 30-årige närkingen var inblandad i en bländande – och kanske inte helt karaktäristisk – klapp-klapp-uppvisning innan nye bluesmannen Brayden Schenns 1-1-mål i första perioden. 

– Ja, det blev lite snyggt där. Det var kul, bra att jag får lite självförtroende så här direkt i starten, kommenterar han.

”Försöka lära av detta”

En annan som fick en bra start var Oskar Sundqvist, som kom från just Pittsburgh till St. Louis i somras.

Kedjan han ankrade i debuten, med landsmannen Magnus Pääjärvi och rookien Tage Thompson på respektive kant, såg ständigt till att det hände saker. 

– Jag hade ingen koll alls på ”Sunken” innan han dök upp hos oss, men han har verkligen imponerat under hela campen och han var riktigt bra ikväll också. Kul för honom att få nypa till gamla kompisarna direkt, såklart.

Hos mästarna grymtas det aningen buttert efteråt.

– Vi spelade hårt, men inte särskilt smart. Vi får ha en video-session imorrn och försöka lära oss av detta, säger coachen Mike Sullivan.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM