Rasar mot egna laget: ”Det är patetiskt”

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Buffalo Sabres missar slutspelet i NHL i år igen.
Då visar stjärnan Ryan O’Reilly öppet sitt missnöje.
– Det är patetiskt. Vi är inte ett speciellt bra hockeylag, säger han enligt CBC.

Det var inför nattens möte mot Montréal, som den kontroversielle Buffalospelaren gick till attack mot klubben.
– Det är patetiskt. Vi är inte ett speciellt bra hockeylag. Det är så frustrerande att komma till rinken och träna nu. Det finns inget syfte. Jag är trött på att förlora. Det är utmattande och inte roligt. Det suger ut det roliga ur sporten, sade han enligt CBC.

Inget slutspel på sex år

Buffalo var i år långt ifrån att gå till slutspel, och det blir klubbens sjätte säsong i följd som man missar det. Samtidigt ser O’Reilly sin egen del i lagets problem.
– Jag känner att jag inte riktigt klivit fram och hållit vissa ansvariga för vad de gjort. Vid vissa tillfällen har jag inte sagt tillräckligt mycket, och vid andra tillfällen har jag kanske sagt för mycket.

”Det är vi som är på isen”

Han vill heller inte lägga all skuld på tränare Dan Bylsma, som tidigare under säsongen fått mycket kritik. Han säger att det i första hand handlar om att de på isen ska ta ansvar.

O’Reillys utbrott verkade dock ha positiv effekt på laget, de vann nämligen matchen mot Montréal med 2–1. Men Buffalo är fortfarande 15 poäng efter den sista slutspelsplatsen, med två matcher kvar att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL