Hardt avgjorde för Malmö i förlängning

HOCKEY

MALMÖ. Poängkung och matchvinnare.

Nichlas Hardt frälste Malmö – men riskerar att bli avstängd efter att ha knockat HV71-backen Anton Bengtsson.

– Jag kan inte bli avstängd för den, säger Hardt.

(Uppdatering: Under tisdagsmorgonen så beslutade disciplinnämnden att inte granska Hardts tackling).

Foto: PETTER ARVIDSON, BILDBYRÅN

Mycket handlade om Nichlas Hardt när Malmö besegrade HV71 i den andra semifinalen. Den danske landslagsforwarden avgjorde matchen i förlängningen när han styrde in 3–2 och kvitterade till 1–1 i semifinalserien. 

– Jag fattade först inte att det var mål, det var skönt att den gick in och en skön känsla att jubla tillsammans med publiken och lagkompisarna, säger Hardt. 

Men frågan är om Hardt får spela i Jönköping på onsdag. I den andra perioden hamnade han i en kollision med HV71-backen Anton Bengtsson, som blev knockad och tvingades bryta matchen. 

Hardt straffades inte i matchen, men det finns sannolikt en risk till avstängning i efterhand. Hardt är oförstående.

– Det var ingen tackling. Jag såg inte honom, så om jag blir avstängd… Jag kan inte bli avstängd för den, säger han.

– Jag hann bara skydda mig själv, jag hoppas verkligen att han (Anton Bengtsson) mår bra och inte är skadad. Jag såg honom i sista ögonblicket, jag är inte en kille som gör sådana grejer.

”Får tycka vad de vill”

På sociala medier anklagades Malmös spelare för att filma vid ett flertal tillfällen.

– Folk får tycka vad de vill. Det kliar oss inte någonstans utan vi fokuserar bara på vårt spel, säger Malmö-backen Carl-Johan Lerby.

Ett annat omdiskuterat ämne är den situation där HV71 fick ett mål bortdömt eftersom Mattias Tedenby störde Malmö-målvakten Oscar Alsenfelt i målgården.

– Ska jag vara ärlig kände jag inte att jag rörde honom. Det är möjligt att jag kanske touchade honom jättelite. Men det är inte vi som bestämmer, det gör de i Stockholm. Vi tar det som det är, säger Tedenby.

Tycker du att Malmös spelare filmar?

– Nej, det tycker jag väl inte. De hjälper kanske till någon gång, så kan det vara ibland. Men det är inget vi ska lägga energi på. Vi filmar inte i alla fall, så mycket kan jag säga, säger Tedenby.

Under tisdagsmorgonen så beslutade disciplinnämnden att inte granska Hardts tackling. Däremot anmäls Malmöforwarden Andreas Thuresson efter att ha svingat klubban mot huvudet mot HV-backen Dylan Reese.

Förlängningsseger

HV71 tog ledningen tidigt i matchen men Malmö kvitterade i första perioden. Efter Robin Alvarez ledningsmål för hemmalaget i tredje perioden var det HV71 som lyckades kvittera.

Efter likaläget vid full tid kom Malmö ut som det starkare laget i förlängningen och vann när Nichlas Hardt styrde in Rhett Rakhshanis skott i powerplay.

Malmö har nu kvitterat till 1–1 i matcher i semifinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM