Zibanejad avgjorde – i första rivalderbyt

HOCKEY

NASHVILLE. Mika Zibanejad blev övertidshjälte i natt – i sitt första ”Battle of Hudson River”.

– Jag tycker att jag spelat bättre och bättre de senaste tre-fyra matcherna så  att äntligen få se en puck gå över mållinjen var riktgt skönt. Särskilt när det betydde så mycket, säger Rangers-stjärnan till Sportbladet efter sudden death-målet som innebar 4–3-seger över New Jersey.

Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Mika Zibanejad firar sitt mål med Brady Skjei.

Derbyt mellan New Jersey Devils och New York Rangers i Prudential Center stod 3–3 efter full tid – sedan gästerna från Manhattan tappat 2–0-ledning till 3–2-underläge och kvitterat först när fyra och en halv minut återstod.

Övertidsdramat som följde hann sedan bara pågå i lite mer än en minut innan Mika Zibanejad stal showen.

Han kom loss på högerkanten, fintade skott och smekte sedan, hårt uppvaktad,  in sitt första mål på sexton matcher mellan benen på Corey Schneider.

– Ja, det var ett tag sedan, säger den 23-årige stockholmaren när vi talar med honom efteråt. 

– Jag tycker att det spelmässigt gått bättre och bättre de senaste tre-fyra matcherna, jag har hittat tillbaka till mitt spel igen. Så  att äntligen få se en puck gå över mållinjen var riktgt skönt. Särskilt när det betydde så mycket.

”Kul att få vinna såna matcher”

Mika har inte varit särskilt länge i New York, men han känner redan extra glädje över att få vara med och slå lokalkonkurrenten från New Jersey. 

– Ja, absolut. Jag spelade mot dem under försäsongen, men satt skadad under de tidigare seriematcherna. Så det var mitt första derby mot Devils och det är kul att få vinna såna matcher. 

Berömmer landsmän

Mikas landsmän Oscar Lindberg och Jesper Fast hade ännu en fin kväll, de också.

Fast slog i slutet av första perioden en enastående diagonalpassning till Lindberg, som nöp till direkt i vidöppen kasse. 

– De har varit bra ett längre tag men börjat få utdelning först nu på slutet. Det är väldigt roligt att se. Snyggt var ju målet ikväll också. Passningen är grym och att få iväg det skottet är inte heller det allra lättaste, berömmer matchhjälten Zibanejad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM