Islossning för KHK i power play

avHenrik Lundgren

Sönderscoutade av motståndarna. 

Men nya varianter i powerplay gav tre mål mot Luleå. 

– Powerplaykungar? Det vet jag inte, men det är kul när det fungerar, säger Karlskronas Mattias Karlsson.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYR N

Bara en seger på hela 2017 inför matchen, men efter 3–1 mot Luleå har Karlskrona i alla fall säkrat nytt SHL-kontrakt till nästa säsong. 

– Det är ju bra det också, det var ett delmål för oss att vi inte skulle behöva hamna i något kval, säger Mattias Karlsson.

Dessutom, och kanske framför allt, gav man sig också chansen att få spela slutspel i vår. Luleå är två poäng före, och Djurgården en poäng efter. Två av lagen får spela play-in.

– Oerhört viktigt att vi vann. Det kommer ju bli köra hela vägen in, jag blir inte förvånad om det avgörs i den sista matchen när vi har Örebro på hemmaplan.

”Ritar upp vad vi ska göra”

Nyckeln till segern var spelet i numerärt överläge. Karlskrona hade bara gjort ett mål på de senaste 12 försöken, men mot Luleå small det till tre gånger om. Två av målen dessutom på nya spelvarianter.

– Det blir ju så, lagen scoutar varandra och lär sig hur vi ställer upp. Så vi har tittat på flera olika varianter och lösningar. Alexander Bergström ligger bakom det, han är gärna med och ritar upp vad vi ska göra. Så vi har fler alternativ nu.

Bra att sätta lite griller i huvudet på motståndarna också så här i slutet av säsongen?

– Haha, det är bra att vi har olika sätt att spela. Och kul att två av dem fungerade i dag. 

Vill ha större publik

Vad blir avgörande för er placering tror du?

– Vi måste vinna ett par matcher. Tar vi tre vinster så måste Djurgården vinna fyra, det skulle sätta en enorm press på dem. Det är kul att det är så jämnt. Det är klart, i en optimal värld så hade vi legat tvåa i serien, men vi spelar inte efter de förutsättningarna. Nu är vi ändå i en sån position som alla hade accepterat inför säsongen. 

– Hoppas att det kan locka mer publik så att vi får det extra stödet. De som var här i dag gör ju ett fantastiskt jobb, men de som sitter i soffan i dag får gärna komma på de sista matcherna, säger Mattias Karlsson till CMore.

ARTIKELN HANDLAR OM