Bjurman: Det kan vara Washington Capitals tur

HOCKEY

NEW YORK. De har fortfarande inte riktigt kommit hem från semestern på Bahamas och förlorade därför söndagsmatinén mot New York Rangers.

Men jag säger det ändå – igen:

Det här kan mycket väl vara Washington Capitals år.

Foto: Manuel Balce Ceneta / TT / NTB Scanpix

Det är lite Ewert Ljusberg över det yttrandet,  jag är medveten om det.

Har du hört den förut, liksom?

Vid åtminstone fem-sex tidigare tillfällen har jag och andra slagit fast att Washington Capitals är så bra att inget kan hindra dem på vägen mot en besinningslöst efterlängtad Stanley Cup-titel – bara för att år efter år få se dem säcka ihop senast i andra playoff-omgången. 

Det ter sig säkert extra magstarkt att sia om en annan utgång just som de förlorat två raka eftermiddagsmatcher, först mot Detroit och sedan mot New York Rangers.

Men det finns en enkel förklaring till helgens misär.

Svag upplaga av Capitals i kväll

De kom alldeles nyss tillbaka från den så kallade ”bye-week” halva truppen spenderade på Bahamas och hann inte med mer än en träning innan de var tvungna att ge sig i kast med dubbel-matiné.

Till och med Henrik Lundqvist framhöll det snudd på orimliga i det upplägget efter söndagens vinst. 

– Det var lika för oss när vi återvände efter vår ledighet. Vi fick också spela två matcher på raken direkt. Det får nog ligan ändra på till nästa säsong, hette det.

Med andra ord:

Det var inte det riktiga Capitals vi såg i de här två svajiga förlustmatcherna. 

Det riktiga Capitals var det som innan ledigheten gjorde minst fem mål i elva raka hemmasegrar, som har två lysande målvakter och – för första gången någonsin – en solid, nästan självgående defensiv, som anförs av en Alex Ovetjkin som pangat in 27 mål fast han tycks spara på krutet och en Nicklas Bäckström som aldrig varit bättre och  lär få åka till Las Vegas och hämta sina första individuella priser i juni. 

Det är satan så bra lag, det – bättre än något som tidigare huserat i den amerikanska huvudstaden.  

Måste slå ut Crosby & co

Det betyder inte att det blir lätt när insatserna höjs i vår. Eftersom de ingår i hopplöst hårda Metropolitan-divisionen måste de förr eller senare ta sig förbi Pittsburgh Penguins och...ja, lycka till med det, frestas man ju lätt att säga åt alla lag som delar det ödet.

Men förra året lyckades San Jose till slut döda spöket LA King och St. Louis betvingade Chicago för första gången i modern tid.

Så det får vara hur mycket Ewert  Ljusberg det vill.

Capitals kan vinna i år...