Hockey-VM 2021

Garpenlöv: ”Bäckström eller Hagelin är välkommen”

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Johan Garpenlöv har skickat sms till Nicklas Bäckström och Carl Hagelin.

De utslagna NHL-spelarna har samtidigt inte fått en rak fråga om VM ännu.

– Det är här och nu vi behöver spelare, innan de är här är det semifinal tidigast, säger förbundskaptenen.

Tre Kronor har anmält fyra ytterligare namn i och truppen och består nu av 27 spelare.

Det betyder att det finns en ytterligare plats om någon från NHL blir aktuell att ansluta.

Nicklas Bäckström och Carl Hagelin i Washington Capitals blev utslagna med 4–1 i matcher mot Boston Bruins i natt.

– Vi ser truppen som spikad, samtidigt har vi en öppning. Vi är i en situation där vi måste vinna här och nu, så vi måste anmäla alla spelare som finns här så att de finns tillgängliga. Om någon spelare i Stanley Cup blir utslagen och är villig att sätta sig en vecka i karantän innan de kan hjälpa till, då har vi en plats en öppen, säger Johan Garpenlöv.

”Naturligtvis välkomna”

Förbundskaptenen har smsat Nicklas Bäckström och Carl Hagelin efter de har blivit utslagna, men han har inte en ställt en officiell fråga om att komma till VM.

– Vill de komma så är de naturligtvis välkomna. De är utslagna i natt och normalt sett brukar de inte svara på frågan när man direkt blivit utslagen. Det är här och nu vi behöver spelare, innan de är här kan det vara försent. Då vill vi använda de spelare som finns här om de skulle behövas, säger Johan Garpenlöv.

De sista spelarna att lämna Tre Kronor efter Czech Hockey Games i Prag och till avresan till VM i Riga var Jonatan Berggren, Markus Ljungh, Emil Sylvegård, Emil Larsson och Philip Holm.

Förstår frågan om Berggren

Flera har ifrågasatt varför inte fler spelare varit med till världsmästerskapet när det fortfarande finns en ledig plats.

Bland annat Jonatan Berggren efter att Skellefteå-kedjan med Andreas Wingerli som center och Jesper Frödén som högerskjutande forward gjort succé i Tre Kronor under säsongen.

– Vi har åkt hit med de vi har åkt hit med av sportsliga skäl, sedan visste vi att vi kunde fylla på med NHL-spelare. Så då hade vi den här platsen ledig och vi trodde kanske att det skulle komma någon till där bortifrån som inte dök upp. Jag förstår att man spekulerar i spelare som inte är här just nu med tanke på att vi förlorat två matcher och Jonatan Berggren är en jätteduktig hockeyspelare. Samtidigt finns det massor av duktiga hockeyspelare här och vi tog beslutet på sportsliga grunder att vi ville åka med den här truppen, säger John Garpenlöv.

Inga aktuella i Blues

I St. Louis Blues som blev svepta av Colorado Avalanche med 4–0 i matcher är Oskar Sundqvist och Carl Gunnarsson långtidsskadade, Jacob de la Rose har inte spelat sedan den 28 mars.

De fyra senaste spelarna i den svenska VM-truppen är Jesper Frödén, Skellefteå, Filip Hållander, Luleå, Albert Johansson, Färjestad och Jesper Sellgren, Frölunda.

Nicklas Bäckström har haft skadeproblem i Washington Capitals tidigare under maj.

Läs mer om hockey-VM 2021:
Stor guide med allt om hockey-VM: Spelschema och tv-tider
Här är Tre Kronors trupp till hockey-VM
Alla nyheter om hockey-VM 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Karlsson i VM – en jackpott för Tre Kronor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockey-VM 2021

Ishockey-VM

Tre Kronor

Nicklas Bäckström

Carl Hagelin

Johan Garpenlöv

Ishockey