Trippelsmäll för Djurgården mot Skellefteå

Nya skador när Skellefteå utökade segersviten

Ännu en seger för Skellefteå.

Ännu en hemmaförlust för Djurgården.

Dessutom tvingades både Marcus Högström och Dick Axelsson avbryta matchen.

Det var stundtals spel mot ett mål i den första perioden.

Djurgårdens målvakt för dagen, Niklas Svedberg, gjorde så gott han kunde – men Jonatan Berggrens 1–0-mål var han chanslös på.

Skellefteå-forwarden skickade iväg en riktig projektil i nättaket bakom honom, hans fjärde mål de fem senaste matcherna.

– Det var lite tur. Pucken kom på högkant. Jag har kollat lite på Jocke (Lindström) på träningarna, jag försöker göra som honom, säger han i C More.

Nya skador

Ett redan skadedrabbat Djurgården blev sedan av med Dick Axelsson, som utgick efter att ha täckt skott. Backen Marcus Högström avbröt också matchen.

Djurgården spelade upp sig i den tredje perioden, men fick inte hål på Arvid Söderblom som höll sin andra SHL-nolla i karriären.

Istället fastställde Albin Sundsvik slutresultatet 2–0 i tom bur. Efter att tidigare ha vunnit nio raka matcher på Hovet har Djurgården nu förlorat fyra raka hemmamatcher.

– De är lite vassare. Vi höjde oss och kom närmre, men var inte tillräckligt heta framför målen där matcherna avgörs, summerar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.

”Vi hade behövt dem”

Ohlsson fortsätter:

– Nu klev tyvärr Marcus och Dick av tidigt i matchen. Vi hade behövt dem, säger han.

Tidigare i veckan drabbades såväl Jacob Josefson som Manuel Ågren av hjärnskakningar. Dessutom saknas den interna poängligaledaren Sebastian Strandberg sedan tidigare.

Desto gladare miner i Skellefteå, som har varvat upp ordentligt. Segern var lagets sjätte raka i SHL.

Dick Axelsson.
Dick Axelsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!