”Brynäs trupp var väldigt nonchalant”

HOCKEY

Roger Melin tvingades bort som Brynästränare efter önskemål från spelargruppen.

Nu svarar 61-åringen med en känga mot spelarna.

– Gruppen var väldigt nonchalant i sina beteenden, både på träning och match, säger Melin till Hockeypuls.

Foto: BILDBYRÅN

I förra veckan fick Roger Melin, 61, sparken som huvudtränare för Brynäs efter 8–2-förlusten hemma mot Skellefteå.

Och enligt Sportbladets uppgifter var det spelargruppen som lade fram önskemål om att få bort tränaren.

– Vi var vana från förra året att det var en som stod och skrek på oss. Med Roger blev det kanske lite för stor kontrast jämfört med vad vi var vana vid med ”Bulan”. Samtidigt är det tråkigt för Roger och ett ”wake up call” till oss spelare att prestera bättre. Det är inte bara Rogers fel, det är vi på isen som har tjuvat, sa lagkaptenen Jacob Blomqvist.

”Laget krigade inte tillräckligt”

Nu ger Roger Melin svar på tal.

I en intervju med Hockeypuls berättar Melin att han förstår kritiken, men delar också ut en känga mot spelartruppen.

– Det var många spelare som var vana vid att bli dirigerade om du förstår vad jag menar, "gör si, gör så". Och då är det klart att mitt sätt att leda inte funkar. Mitt sätt att leda handlar om att ge människor förtroende, låta dem ta ansvar och försöka få dem att tänka själv. Jag leder inte människor genom att säga åt dem exakt vad de ska göra. Jag har varit på elitnivå i 31 år, det här var mitt 32 år som seniortränare, och helt plötsligt funkade inte det, säger Melin och fortsätter:

– Jag tycker inte att laget krigade tillräckligt hårt. Så är det med de flesta lag som hamnar i en svår period oavsett vad det beror på. Men till slut måste man visa karaktär och skita ned sig för att vinna matcher och det gjorde de nu senast mot Skellefteå. Det är möjligt att det var en trigger att jag lämnade, att de kände att de behövde bita ihop tillsammans.

”Väldigt nonchalanta”

Melin säger att jobbet i Brynäs är det svåraste han haft tillsammans med jobbet i Färjestad efter SM-guldet 2006.

Han beskriver Brynästruppen som både ”nonchalant och svårläst”.

– Jag förstod var gruppen var i sina skeenden och jag tyckte att de hade svårt att hantera framgången från förra året och de var väldigt nonchalanta i sina beteenden, både på träning och match. Sedan startade vi säsongen med att vinna endast två av åtta matcher, då uppstod en stor frustration hos spelarna. De blev rädda att förlora helt enkelt. Från att ha varit halv-nonchalanta och haft svårt att hantera framgången från förra året gick de till att vara rädda för att förlora, säger Melin.

ARTIKELN HANDLAR OM