Forsbergs hyllning – till lagkamraten

”Egentligen en defensiv back – men kan verkligen utmana”

HOCKEY

NEW YORK. Nashvilles succéresa genom Stanley Cup-slutspelet fortsätter.

De vann första ronden i konferensfinalen mot Anaheim i natt– på övertid.

– Det var viktigt att få en seger direkt, särskilt som vi började på bortaplan och visste att de var lite trötta efter att ha spelat en sjunde match för bara ett par dagar sedan. Så det här känns väldigt bra, säger hjälten målskytten Filip Forsberg till Sportbladet efter 3-2-segern 

Foto: AFP
Filip Forsberg fixade 1–1-kvitteringen.

Precis som han är inne på syntes det, i alla fall inledningsvis, tydligt att det bara hade gått 48 timmar sedan Anaheim krigade sig genom sin sjunde, avgörande match mot Edmonton.

De var långsamma och tröga och avlossade bara ett skott mot mål de första 13 minuterna.

Det var det dock playoff-kungen Jakob Silfverberg som stod för, så det gick in – varmed han, med sammanlagt åtta fullträffar tar sig upp delad andraplats i slutspelets målliga.

”Kände oss pigga”

Mycket ologiskt, och frustrerande för gästerna – som låg på oavbrutet.

– Ja, det kom väldigt oväntat, men jag tycker inte vi blev så påverkade utan fortsatte på samma sätt som i inledningen, säger Filip Forsberg på telefon från södra Kalifornien.

– Vi hade ju fått vila några dagar och kände oss pigga och tyckte framförallt det var roligt att spela igen.

Och just Filip styrde bara några minuter senare  in kvitteringen.

– Det var framförallt skönt för att det kom såpass snabbt efter deras ledningsmål, men det kändes bra för egen del också, eftersom jag träffat en del stolpar på slutet och gjorde det igen  strax innan målet 

I början av andra såg Austin Watson, efter förarbete av Mattias Ekholm, till att gästerna gick upp i ledning också. 

Då kändes det nästan som att matchen var avgjord, för hemmalaget hade helt enkelt inget bränsle kvar.

På något sätt tankade de dock fullt i pausen inför tredje för då kom de äntligen igång och såg  plötsligt till att matchen fick en föredömligt fysisk och elak prägel

– Verkligen. Det här är två lag som verkligen bjuder upp till dans. Men det har jag ingenting emot. Det är så slutspelshockey är och ska vara, säger ”Flipper”.

”En fin insats av Mattias”

Ankorna började också trycka på mer kontinuerligt mot suveräne Pekka Rinne. Så när Hampus Lindholm prickade in kvitteringen – ja, en svensk till, kampen om Stanley Cup går verkligen i blågul nyans i år! – kändes det logiskt.

Ankorna flaxade bra även på övertid, men förgäves.

Efter 9.24 åkte Mattias Ekholm på en soloräd runt kassen, fick pucken till PK Subban som med en elegant skottfint spelade vidare till James Neal och han avgjorde med ett direktskott. 

– Det var en väldigt fin insats av Mattias. Han är ju i första hand en defensiv back, men har uppsidan med suverän skridskoåkning och kan verkligen utmana på det där sättet, berömmer landsmannen Forsberg.

– Det var som sagt viktigt att få en seger direkt, särskilt som det var på bortaplan. Men nu är det bara att börja ladda om för söndag. Det kommer bli stenhårt igen.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM