Brynäs bara en match från SM-guldet

avErik Karlsson, Tomas Ros

HOCKEY

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Utspelade i första perioden.

Men Brynäs reste sig och vann i Jönköping.

Nu kan Gävlelaget bli svenska mästare på hemmaplan på torsdag.

– Det är svåraste matchen att vinna, men det blir fullt ös i Gavlerinken, säger matchvinnaren Elias Fälth.

Match fem och frågan var vilket av finallagen som skulle skaffa sig matchboll i kampen om Le Mat-pokalen.

Efter en period pekade det mesta, utom resultattavlan, på HV71. Hemmalaget öste på i anfall efter anfall och hade två skott i stolpen och flera andra lägen – som dock Felix Sandström stoppade.

– Det är alldeles för mjukt och alldeles för dåligt, de bara sköljer över oss, säger Brynässtjärnan Oskar Lindblom i C More.

”Åker och hoppas på passning”

Men när sedan HV71 misslyckades med två minuter i spel fem mot tre var det som att matchen gled över i Brynäsfavör. Sakta åt sig bortalaget in i matchen och med 27 sekunder kvar av andra fick Elias Fälth en fin passning från Daniel Paille och snärtade upp 0–1 i bortre krysset.

– Jag åker och hoppas på passning hela uppspelsfasen och jag får en otroligt bra passning från Paille där och får nästan för mycket tid. Men jag får iväg ett bra avslut och det är skönt att se den gå in, säger Fälth.

HV71, utan sudden-fixare Martin Thörnberg, hade svårt att jaga rätt på någon riktigt het chans i slutakten och Felix Sandström kunde bokföra sin första finalnolla i karriären.

– Sjukt kul, jag tycker vi sliter jäkligt bra hela matchen, säger målvakten i C More.

Stod i klacken senast

Matchen slutade 2–0 sedan Johan Alcén satt sista pucken i öppet mål med fem sekunder kvar att spela.

Därmed är Brynäs bara en match från SM-guld och på torsdag har man chans att lyfta bucklan hemma i Gavlerinken. Senast det skedde, 2012, var Felix Sandström på plats i hemmaklacken. Nu drömmer han om en repris.

– Det vore grymt att stå där på isen, säger han i C More.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM