”Kan glömma jobb någon annanstans”

Christoffer Persson.
Christoffer Persson.

HV71 är svenska mästare efter ett högdramatiskt avgörande mot Brynäs.

Men efterspelet av finalen har inte bara kretsat kring guldjubel – utan även glåpord som riktats mot målvakten Linus Söderström.

– Du smutskastar dig själv när du håller på med såna grejer, säger HV71-spelaren Christoffer Persson i SHL-podden från NordicBet.

För första gången någonsin gick en SM-final till ett suddenavgörande i en sjunde och avgörande match.

HV71 vann till sist den dramatiska tillställningen i Kinnarps arena med 2–1 och kunde fira euforiskt inför sina hemmafans.

En av de stora guldhjältarna var målvakten Linus Söderström – som efteråt berättade om hur han av Brynässpelare pikats för att han har Aspergers syndrom.

– Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för ”särbarn” och trakasserar en och sånt, sa han till Expressen.

Gensvaret från Brynäs blev att klubben tar avstånd från sådant beteende och att man skulle ”gå till botten med detta”.

Försvarar sin lagkamrat

Nu har Söderströms lagkamrat Christoffer Persson gett sin syn på saken – och vädrar i SHL-podden från NordicBet på shlbloggen.se hur illa berörd han är av behandlingen av den 20-årige keepern.

– Det är klart att de vill få Linus ur balans, han är kanske den viktigaste kuggen i vårt lag. Han har en jäkla utsatt position där han står. Sen finns det alltid en gräns för vad man säger till människor och hur man beter sig. Du har ditt eget rykte att tänka på, vad vill du vara för människa? frågar sig den den 32-årige backen.

Även om man som spelare får tåla en del hårda ord i ett SM-slutspel anser Persson att dessa tongångar är oacceptabla.

– Jag tycker att det är över gränsen. Du smutsar ner ditt eget rykte och vissa grejer säger man bara inte. Så är det. Det är lite sunt förnuft, det är människor vi håller på med. Det är så jävla onödigt.

SHL-podden: Hur har Linus tagit det?

– Du rubbar inte den gubben. När han väl gör någonting så är han fullt fokuserad på det. Oavsett om det är tv-spel, i gymmet eller att stå i mål så har han ett psyke utöver det vanliga. Så det har inte påverkat honom, men efteråt så har han varit ledsen. Eller ledsen och ledsen... Jo han har varit ledsen. Han har tyckt att det har varit onödigt. Så beter man sig inte.

”Du smutskastar dig själv”

Christoffer Persson fortsätter:

– Det är en kille som har gått ut och försökt hjälpa andra och verkligen berättat om vad han går igenom och så går man på honom så där. Det är onödigt på alla sätt och vis.

Den assisterande HV71-kaptenen skräder inte orden och menar att man äventyrar sitt rykte i hockey-Sverige vid dylika ordval.

– Du smutskastar dig själv också när du håller på med sådana grejer. Det är ingen i vårt lag som kommer att ha respekt för någon som håller på så där. Du har sjunkit så lågt så att du blir idiotförklarad på något sätt. Ska du värva en spelare till ett annat lag så är det klart att du pratar med spelare som har spelat med personen i fråga, eller hör med andra i laget. ”Vi ska värva den här killen. Vad tror du, hade han passat in i vårt lag?” Är det någon som har hållit på så där så kan han ju glömma att få jobb någon annanstans.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!