Hyllar fansen: ”De mest högljudda av alla”

HOCKEY

NASHVILLE. De fyra svenskarna var i högsta grad med och skrev historia åt Nashville Predators under söndagskvällen. 

Då hyllar de fansen som ställde till med ännu en orgiastisk folkfest i Bridgestone Arena.

– Jag skulle inte byta våra fans mot några andra i hela ligan. De är mest högljudda av alla och de blir bara bättre och bättre för varje match. Det är otroligt att vara här just nu, säger Mattias Ekholm till Sportbladet efter 3-1-segern som tog sydstatsklubben till första konferensfinalen genom tiderna.

1 av 3 | Foto: Frederick Breedon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

De blågula avtrycken i årets Stanley Cup-slutspel är fler och djupare än i något tidigare.

Så det torde inte komma som en överraskning för någon att lagets samtliga fyra svenskar var med och bidrog när Nashville Predators under söndagskvällen slog ut St. Louis Blues och blev klara för sin första konferensfinal någonsin. 

Först slog Mattias Ekholm rena rama Erik Karlsson-mackan till backkollegan Roman Josi vid den viktiga 1-1-kvitteringen i början av andra perioden.

– Nja, he he, så bra är jag ju inte, kluckar ”Eky” när vi träffar honom efteråt.

– Men det blev onekligen ett bra förstabyte i andra. Jag kom in perfekt och fick över den till Josi, som hade backat ut lite på bortre sidan, och han smällde dit den. Otroligt skönt.

Järnkrok i tom kasse

I tredje perioden såg sedan Filip Forsberg till skicka pucken till Viktor Arvidsson som ryckte i en två-mot-en-kontring med Ryan Johansen och i exakt rätt läge fick fram en passning, mellan benen på en St. Louis-back, och Johansen vände läckert bort Jake Allen och ökade på till 2-1.

– Jag såg att Johansen hade bra speed och pushade på mot kassen och försökte bara få över pucken och han stod för en riktigt fin ”move”, kommenterar ”Arvy”. 

När exakt en minut återstod satte Calle Järnkrok 3-1 i tom kasse också. Då var det ”game over” och den sjövilda stämningen i ladan mitt i centrala Nashville nådde sitt vrålande klimax.

”Är bara halvvägs”

– Ja, det bara byggs upp och byggs upp och blir bättre och bättre för varje match. Jag skulle inte byta våra fans mot några andra i hela ligan. De är mest högljudda av alla. I tredje perioden idag tror jag alla stod upp precis hela tiden, säger Ekholm och fortsätter:

– Det som verkligen står ut är att det inte behöver vara ett mål för att de ska visa sin uppskattning. Det kan vara ett byte när vi jobbat hårt i egen zon och så blir det tv-break och vi får en rungande, stående ovation. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är fruktansvärt roligt att vara här just nu.

Medan fansen fortsatte festen på nöjesgatan Broadway efteråt, och lär fira i ytterligare några dygn, var spelarna dock noga med att begränsa sina glädjeyttringar till några nöjda ”high-fives”.

– Ja, det här är förstås väldigt roligt, men vi har bara kommit halvvägs ännu. Mer återstår, säger Filip Forsberg 

Kort sagt:

De är inte nöjda med att ha blivit klara för konferensfinal.

De vill vinna den också – och nå själva Stanley Cup-finalen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM