Victor Hedman om OS: ”En del tankar kring karantän”

NEW YORK. Det finns ingen hockeyspelare som längtat mer efter att få vara med i OS än Victor Hedman.

Men även han är i nuläget osäker på om det är en så bra idé att åka till Kina i februari.

– Det finns en del oklarheter som behöver redas ut innan vi sätter oss på planet och flyger dit, säger den svenska Tampa-backen till Sportbladet efter nattens övertidsseger mot LA Kings.

Han blev, till allmän häpnad, inte uttagen till turneringen i Sotji 2014 och föra fyra år sedan i Sydkorea var NHL-spelarna inte med alls.

Victor Hedman har sett fram emot den stundande festen i Peking med mer iver än alla andra. Det kan vara hans sista chans att uppleva ett OS som aktiv.

Nu, bara två månader innan pucken släpps i Beijing National Indoor Stadium, är frågan dock om proffsen i Nordamerika verkligen kommer att åka till Asien.

Viruset härjar vilt igen

Covid-viruset går återigen som en gräsbrand genom ligan och match efter match ställs in, varmed NHL-säsongen eventuellt bara kan räddas om man skippar det tre veckor långa OS-uppehåll som är inbakat i spelschemat.

Men framförallt:

Spelarna oroas över uppgifter om vad som väntar i den hermetiskt tillslutna bubbla de kommer vistas i. Det finns obekräftade uppgifter på att spelare som eventuellt testar positivt kommer isoleras i minst tre veckor och inte får lämna landet på egen hand.

– Jag ska delta i ett samtal med andra representanter för spelarfacket under onsdagen och kan väl inte egentligen inte göra några uttalanden i frågan innan vi haft det samtalet, säger Victor på telefon från Tampa.

– Vi vill ju alla spela OS, det är inget snack om det. Men just nu finns det mycket oklarheter och många frågor vi behöver reda ut innan vi sätter oss på planet och flyger dit. Man har förstås en del tankar kring de där uppgifterna om karantän. Men som sagt, inga beslut tas förrän vi vet mer

En av tre uttagna

Victor är en av Tre Kronors tre förhandsanmälda spelare – de övriga två är Gabriel Landeskog och Mika Zibanejad – och att han säkerligen skulle bli en av turneringen stora profiler framgick återigen i Tampas hemmamatch mot LA Kings i natt.

Han var den store fältherren på isen och bombade i slutet av första perioden in sin sjätte fullträff för säsongen från blålinjen.

– Jag kände att jag hade bra läge och ville ha pucken och när jag fick den var det bara att skjuta, fortsätter han. 

– Senaste månaden har det överhuvudtaget känts bra, skridskoåkningen fungerar fint och det är roligt att spela just nu. 

Vann holmgången

Till slut vann Tampa den underhållande holmgången med 3-2, efter ett övertidsmål signerat Mathieu Joseph.

– Det var en rolig match mot ett lag vi inte mött på väldigt länge. De var bäst i början, sedan jämnade vi ut i slutet av första och tog över i andra. Och så blev det rätt jämnt i tredje. Sådana matcher är det riktigt skönt att kunna vinna till slut, konstaterar ”Vigge”.

Victor Arvidsson gjorde det ena av gästernas två mål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln