Dahlin om tragedin i Buffalo: ”Handlat där många gånger”

TAMMERFORS. Buffalo skakas av en tragedi sedan en 18-åring skjutit ihjäl tio människor i en mataffär.

Rasmus Dahlin är skakad över dådet som drabbat hans hemstad.

– Helt fruktansvärt. Jag bor rätt nära affären och har handlat där många gånger, berättar Tre Kronors stjärnback.

Tre Kronor tog en övertygande seger mot Tjeckien i gruppspelets andra match. Efter ett tidigt tjeckiskt ledningsmål gick Sverige upp till 4–1 och vann till slut med 5–3. 

Rasmus Dahlin var nöjd både med spelet och resultatet.

– Vi visste att Tjeckien har ett bra lag på pappret så vi kom ut hårt och spelade stenhårt hela matchen. Det bygger självförtroende men vi får framför allt med oss poängen och det är det viktiga i gruppspelet. Nu har vi något att bygga vidare på, säger han.

Dahlin, som normalt spelar med Buffalo Sabres, var glad över segern men samtidigt rejält omskakad efter det vansinnesdåd som drabbade Buffalo i lördags. 

Rasmus Dahlin.
Rasmus Dahlin.

En 18-åring klädd i militärkläder gick i lördags in i matbutiken Tops Market med ett gevär. Han öppnade eld och tio personer dog och tre skadades. Polisen rubricerar händelsen som ett ”hatbrott och våldsam extremism med rasistiskt motiv”.

Bor nära där tragedin inträffade

Rasmus Dahlin hade till viss del följt med i rapporteringen om händelsen inför matchen mot Tjeckien. Efteråt var han rejält påverkad av tragedin:

– Det är en hemsk historia. Jag kan bara tänka mig för alla inblandade. Det är fruktansvärt, sånt där ska bara inte få hända.

Har du haft kontakt med någon som bor där?

– Inte så mycket, vi har haft matchdag i dag. Men nu efter matchen tänker jag kontakta dem jag känner nu när de har vaknat och se så att alla är okej. Jag tror hela stan är i chock. Det där är så mycket mer än vad vi håller på med (ishockey), det är obehagligt. 

Otäckt när det kommer så nära.

– Absolut. Det är en mataffär som jag har gått in i ofta. Kan bara tänka mig alla familjer som är inblandade. Det är helt fruktansvärt. 

Du känner till affären? 

– Ja, ja, det är rätt nära där jag bor. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!