Niklas Wikegård hyllar sin döda pappa med nya skägget

Niklas Wikegård har väckt uppmärksamhet i tv-rutan med ett nyodlat skägg.

Anledningen är en hyllning till pappa Arne Wikegård som dog i den ovanliga sjukdomen lungfibros.

– Han kunde vara väldigt tuff gällande mitt uppträdande eller mitt språk, vi hade ofta högljudda diskussioner, säger Niklas Wikegård till Expressen.

När SHL-säsongen drog i gång efter sommaren var det många som reagerade på Niklas Wikegårds nya utseende.

I C More-studion och från sändningarna ute på arenorna har han för första gången visat upp skäggväxt.

Det nya skägget har ett känslosamt och symboliskt värde för ishockeyexperten och tidigare framgångsrika ishockeytränaren.

– Pappa hade mustasch och jag tänker väldigt mycket på honom. Han stod för många bra saker, tycker jag. Ordning och reda. Han pratade klarspråk. Det var mycket hjärta. Jag saknar min farsa jättemycket, så det här får bli en liten hyllning till farsan och hans jättesnygga mustasch, säger Niklas Wikegård i en podden Hockeypuls.

Niklas Wikegård.
Niklas Wikegård.

En grym sjukdom

Pappa Arne Wikegård var sportintresserad, höll på Brynäs och gick på matcherna i Gavlerinken. Enligt Niklas Wikegård var hans pappa mer exhibitionist än honom själv.

2017 gick Arne Wikegård bort efter varit sjuk i lungfibros. Niklas Wikegård säger att lungorna stelnar och man dör av andnöd.

– Antingen är den torr eller blöt, pappa hade den blöta. Han fick hosta upp en halvliter, en liter slem varje morgon för att kunna starta dagen. När det går in i sista fasen är det inget ljus, utan då är det syrgas hela tiden. Det är fruktansvärt och det är inga jättepengar som läggs på forskning för det är så pass få som får det. Det var på ren svenska för jävligt, säger Niklas Wikegård.

Intresserad av comeback

På tisdagskvällen var Niklas Wikegård bisittare till Johan Edlund på klassikermötet Färjestad–Djurgården i Karlstad.

På torsdagskvällen jobbar de båda tillsammans igen på rivalmötet Leksand–Brynäs i Dalarna.

Niklas Wikegård bor i Sigtuna där han bland annat äger ett gym och en padelhall med den tidigare internationella fotbollsdomaren Jonas Eriksson.

Kontraktet med C More går ut efter den här säsongen och brukar förekomma i diskussioner när det finns lediga positioner i klubbarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!