KLART: Sportchef lämnar SHL-klubben

avElvedin Basic

SHL-ikonen lämnar storklubben.

Klubben bekräftar på en presskonferens att sportchefen Håkan Loob slutar i Färjestad.

– Jag har beslutat mig för att sluta, säger Håkan Loob.

Det var ingen ny tränare som presenterades utan Färjestad har nu meddelat att Håkan Loob har gjort sitt i klubben. Loob kommer sitta kvar säsongen ut.

Efter 31 lojala år i Färjestad har SHL-ikonen nu kommit fram till sitt beslut.

– Jag har tagit beslutet att avsluta efter den här säsongen. När jag flyttade hem från Calgary sade jag tidigt att det här blir mitt sista år, likaså när jag helt slutade som aktiv. Jag följer samma beslutsgång nu och kommer att ha full fokus och ge allt under den säsong som är kvar samt de förberedelser inför nästa säsong som inletts, säger Loob.

Beslutet togs för ett tag sedan och sportchefen är säker på vad han gör.

– Det här har ingenting med resultaten och jag är inte mätt på tidigare framgångar, utan det här beslutet tog jag för tre och en halv månad sedan, säger Loob.

”Djupt imponerande”

Färjestads VD, Stefan Larsson accepterar och respekterar Håkans beslut.

– Det Håkan har stått för och bidragit med som person både på och utanför isen för Färjestad BK, för svensk och internationell Ishockey är djupt imponerande, säger Färjestad BK’s VD Stefan Larsson.

Håkan Loob säger att han ännu inte har funderat på vad han ska göra i fortsättningen, men att det kan bli något med hockey.

”En utmaning adderas”

Nu inleder Färjestad en rekryteringsprocess.

– Den utvecklings- och förändringsfas som Färjestad BK inlett fortsätter nu med full kraft. Ytterligare en utmaning adderas nu när Håkan väljer att lämna och vi har inlett arbetet med att hitta en ersättare till Håkan, säger Stefan Larsson.

Så mycket tjänar Håkan Loob och övriga SHL-pampar

ARTIKELN HANDLAR OM