Roger Melin får sparken av Brynäs

Videocoachen leder laget mot Skellefteå

Publicerad 2017-10-13

GÄVLE/STOCKHOLM. Roger Melin sparkas av Brynäs.

När laget på lördagen möter Skellefteå blir det istället videocoachen Janne Larsson som, tillsammans med Tommy Sjödin, tillfälligt leder laget.

– Det är ett tungt besked att ge och ett tungt besked att få men vi tycker ändå att det var nödvändigt och nu ska vi framåt, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Sportbladet.

Följ ämnen
Brynäs IF

Brynäs säsongsstart har varit en stor besvikelse och laget parkerar just nu på 13:e plats i SHL-tabellen med sju poäng efter åtta matcher. Nu agerar klubben och sparkar tränaren Roger Melin.

”Är tyvärr ett misslyckande”

– Roger fick beskedet tidigt på morgonen i dag och sedan har laget också fått det under morgonen. Det är ett tungt besked att ge och ett tungt besked att få men vi tycker ändå att det var nödvändigt och nu ska vi framåt, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Sportbladet.

Beslutet togs efter torsdagens 2–8-förlust mot Skellefteå.

– Vi tycker att vi var på väg i går och började matchen bra men sen får vi något emot oss och faller ihop som jag vet inte vad. Det är klart att det blir droppen, säger Bengtzén.

Melin, 61 år och guldtränare i Brynäs 1999, skrev så sent som i våras på ett tvåårskontrakt med klubben. Nu erkänner sportchefen att den rekryteringen var ett misstag.

– Jag visste vad jag fick i Roger, en gedigen ledare och tränare, men det blev fel. I fel läge för oss. Jag var helt på det klara att Roger skulle bli bra för oss, och det står jag fast vid, men sen vart det inte det och då är jag inte sämre än att jag talar om att det var ett misslyckande för mig och föreningen och det står jag för. Så blir det ibland men då får man reagera och justera och det har jag gjort nu, säger Stefan Bengtzén och fortsätter om uppgörelsen med Melin:

– Han är på lönelistan ett par år till. Så funkar det i branschen och vi får hantera det.

”Det är inte hans fel”

För spelarna kom beskedet som en nyhet.

– Jag har inget att säga utan ni får ta allt med Bengtzén. Jag fick reda på det för bara några minuter sedan, säger centern Mikael Johansson till Sportbladet.

Talangen Jesper Boqvist, som är skadad och inte spelat i SHL hittills, vill inte skylla fiaskostarten på Melin.

–Det beror på alla tycker jag, det är inte hans fel, säger 18-åringen.

Hur fick ni beskedet?

– Jag var inne på gymmet och tränade, jag fick höra av de andra spelarna när jag kom ut.

Är du förvånad?

– Nja. Lite grann kanske. Jag har aldrig varit med om att en tränare fått sparken.

När Brynäs återigen ställs mot Skellefteå på lördagen kommer laget att ledas av Tommy Sjödin och tidigare videocoachen Janne Larsson.