Danmark kunde inte skrälla mot USA

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Petr David Josek / TT / NTB Scanpix

Danmark kunde inte följa upp straffvinsten mot Tyskland med ny seger.

Amerikanerna dominerade matchen och kunde enkelt vinna med 4–0.

– Vi visste på förhand att vi mötte ett väldigt bra lag och för att kunna vinna skulle vi behöva få en fullträff och hålla oss till vår matchplan, säger Jokerit-backen Oliver Lauridsen till TV3 efter matchen.

Danmark inledde under fredagen VM på hemmaplan med att 3–2-slå Tyskland efter straffläggning. Men när stornationen USA stod för motståndet blev de rödvita poänglösa. Amerikanerna kunde utan att förta sig städa av hemmanationen och vinna med 4–0.

– När de gjorde 3–0 öppnade vi oss för mycket och föll ifrån vår matchplan. Det dödade matchen lite och vi orkade inte resa oss, säger Oliver Lauridsen till TV3.

Men förlusten ser inte ut att dämpa den danska hockeyfebern. Under den avslutande minuten fick hemmalaget nämligen stående ovationer av publiken för sin insats.

– När du har en publik som denna runt dig så blir du inte trött. Det är enormt för oss att ha den här turneringen på hemmais och supportrarna har varit fantastiska så här långt, säger Lauridsen.

Kane mållös

New Jersey-backen Will Butcher inledde målskyttet i slutet av den inledande perioden. Och när Chris Kreider med sitt benskydd styrde in 2–0 tidigt i mellanakten var matchen så gott som avgjord.

Danmark stack upp vid enskilda tillfällen, men Keith Kinkaid i USA-kassen hade sällan några större problem att avvärja. Storstjärnan Patrick Kane fick lämna även denna matchen mållös och i stället nöja sig med att assistera till Nick Jensens avslutande 4–0-mål.

För USA väntar nu ett möte med Tyskland och för Danmark är det Kanada som är nästa motståndare. Båda matcherna spelas på måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!