Washington tvingade fram game 7

avPer Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Washington nollade Tampa hemma i Capital One Arena i natt.

Så det blir en Game 7 i östra konferensfinalen i Stanley Cup-slutspelet.

– Jag ser det som den största match jag någonsin spelat och känner mig väldigt förväntansfull, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 3-0-segern.

Efter tre raka segrar såg det ut som att Tampa hade momentum i den östra konferensfinalen och många trodde att de skulle komma att avgöra hela serien den sjätte matchen i i Washington i natt.

Men det blev det alltså inget med.

Capitals stod för en perfekt insats och lyckades alltså klappa till favoriten från Florida med 3-0.

– Ja, det kändes redan innan matchen att det var väldigt bra fokus i gruppen. Vi hade verkligen bestämt oss för att vinna, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt.

– Och vi gick sedan också ut och gjorde en match som nog kan beskrivas som den bästa på hela säsongen. Vi höll dem på utsidan nästan hela tiden och såg till att de inte fick särskilt mycket chanser. Samtidigt satte vi vår egna chanser.

Kirurgisk passning

Och det började med att T.J Oshie i ett powerplay i slutet av andra perioden stänkte in ett rykande skott på Andrej Vasilevskij – efter en bäckströmsk framspelning så precis att den påminde om neurokirurgi.

– He he, nja, jag vet inte. Han var öppen och jag fick fram pucken. Man får inte så många powerplay i den här serien så när chansen kommer är det viktigt att utnyttja dem, kommenterar han blygsamt.

1 av 5 | Foto: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Två assist av ”Bäckis”

”Bäckis” gjorde sin tredje match efter återkomsten från den handskada som tvingade honom att sitta på läktaren i fyra matcher – inklusive den avgörande mot Pittsburgh i förra omgången.

– Det kändes mycket bättre ikväll än i de två första matcherna. Det är helt okej nu, säger han.

I tredje perioden ökade Devante Smith-Pelley ökade på till 2-0 och så satte Oshie trean i tom kasse i slutminuten – återigen på assist från Bäckström.

Det betyder att det alltså blir en sjunde, direkt avgörande duell i Tampa natten till torsdag.

I potten:
En plats i Stanley Cup-finalen mot Vegas Golden Knights.

– Jag ser det som den största och viktigaste match jag någonsin spelat och jag känner mig verkligen förvantansfull. Det ska bli otroligt kul, säger ”Bäckis”.

Laddar Matchöversikt
LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM