Tufft motstånd för Frölunda i kvartsfinalen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Frölunda är i toppform, med ett starkt hemmaspel och med många spelare i målform.
Men har inte slagit Malmö efter full tid på hela säsongen.
– Det kommer att bli annorlunda nu i slutspelet, säger Carl Grundström.

8-3 mot Brynäs var en finfin avslutning för Frölunda, som efter att inte ha vunnit en hemmamatch på hela 2018 nu vunnit de två senaste matcherna i Scandinavium.
Ändå, tufft motstånd i kvartsfinalen. Ett Malmö de inte lyckats slå efter full tid på hela säsongen.

– Det är ett bra lag som spelar med en hög fart. Och de har en del skickliga spelare. Det kommer krävas att vi är på vårt max för att vi ska kunna slå dem, säger Carl Grundström.

Frölundaforwarden har gjort åtta mål på de åtta senaste matcherna, och har plussat på med ett par assist också.

– Det har rullat på, jag har ett gott självförtroende nu.

Ni var totalt 14 spelare som gjorde poäng mot Brynäs, vad betyder det?
– Jättebra självförtroendemässigt, det kommer att vara tufft i slutspelet och det gäller att fler än en lina levererar. Det tror jag är jätteviktigt, att många får känna och vara med i målprotokollet. Att man får upp den känslan i slutspelet.
Göteborgarna har haft det tufft mot Malmö i grundserien, de två segrarna kom först efter förlängning och däremellan två förluster (3-4 och 0-5). Frölundatränaren Roger Rönnberg var under säsongen till och med inne på att hans lag underskattade Malmö, och att förlusterna kom för att de inte såg skåningarna som ett storlag.
– Den risken är borta nu, vi vet att det kommer krävas vårt max för att vi ska slå dem. Jag tycker de har ett farligt powerplay, det måste vi vara med på. Och så är de snabba i vändningarna, vi får se till att spela ordentligt och inte bjuda på någonting. Men nej, det finns ingen risk för underskattning, säger Grundström.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad: