Vegas nya kross: ”Jobbar jäkligt hårt”

avPer Bjurman

NEW YORK. Det börjar se ut som under det magiska fjolåret i Vegas igen.

De gyllene riddarna bärgade fjärde raka segern i natt – genom att krossa Chicago med 8–3.

– Ja, vi håller på att få samma känsla i laget den här säsongen också, säger målskytten William Karlsson till Sportbladet.

”De har blivit ett lag som alla anda”.

Så löd den allmänna domen om ”Golden Misfits” efter en inledande grundseriemånad då de hade väldiga problem att återskapa magin från den osannolika jungfrusäsong som osannolikt nog slutade med Stanley Cup-final.

Men nja – ingenting i Vegas är helt normalt. Inte Knights år 2 heller.

Så här i slutet av november har de plötsligt förvandlats till ett av västra konferensen hetaste lag. De har vunnit fyra raka, slog San Jose med 6-0 i i lördags – och följde upp med en 8-3-knock i United Center i Chicago i natt.

– Mm, trevlig seger, säger William Karlsson när vi talar med honom efteråt.

Foto: JONATHAN DANIEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
William Karlsson målskytt för Vegas

– Men det var en lite konstig match. I första perioden var vi inte bästa laget på isen, men fick ändå utdelning. Vi hade helt enkelt lite flyt. Sedan rann det vara iväg i andra.

Nå, flyt eller inte – spelstadens älsklingar är tillbaka på en slutspelsplats och börjar verkligen få samma gyllene aura som under 2017-2018.

– Ja, känslan i laget är densamma igen, fortsätter ”Wild Bill”.

– Men det är fortfarande väldigt långt kvar och vi har fått jobba jäkligt hårt för att komma hit så vi tar verkligen inget för givet nu.

Mål för Forsling och Gustafsson

Den svenske målkungen från ifjol satte själv säsongens sjunde balja i ett powerplay i andra perioden – genom att piska in ett sylvasst skott från vänstra tekningscirkeln.

– Jag använde en Chicago-back som ”screen” och så var Ryan Reaves framför kassen och röjde också. Det blev lyckat, konstaterar han.

Svenska backarna Erik Gustafsson och Gustav Forsling gjorde mål för hemmalaget – och det gjorde även Dylan Strome, talangen Blackhawks just trejdat till sig från Arizona.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM