OS-meriterad lett till Björklöven

HOCKEY

Poängkung från Danmark är klar för division I

Björklöven har en fin tradition när det gäller Lettländare.

Nu ska man förlita sig på en ny när man ska ta sig tillbaka till hockeyns finrum.

Aleksandrs Macijevskis är klar för klubben.

Björklöven uteslöts ur allsvenskan i fjol, på grund av en misskött ekonomi, och hamnade i division I.

Där har man denna säsong varit helt dominerande. Man leder serien med 15 poängs marginal och har ännu inte blivit besegrade efter 60 minuter.

Men nu rustar man för de tuffare matcherna i ett eventuellt kval till allsvenskan efter jul.

Därför gjorde klubben i dag klart med lettländaren Aleksandrs Macijevskis, 35. Macijevskis kommer närmast från danska ligan där han öst in poäng i flera år. Han har även varit med i det lettländska landslaget vid OS 2002.

"En klassisk målskytt"

– Det är en lagspelare med hög arbetsmoral som levererat bra med poäng varje säsong. Enkelt uttryckt en klassisk målskytt som inte bara står och fiskar på offensiva blålinjen, säger klubbens tränare och sportchef Jens Hellgren till klubbens hemsida.

– Sedan är det bara att läsa hans meritlista för att förstå att det är en spelare vi tror kommer tillföra laget både kompetens och erfarenhet när det börjar brännas. Han har spelat över 400 matcher i danska elitligan, SM-Liiga och både OS och VM för Lettland.

Supporterspelare

I OS-laget 2002 återfanns också en annan Lövenbekanting. Alexander "Sasja" Beliavski representerade Björklöven i elva säsonger och är den som plockat mest poäng i klubbens historia.

Återstår att se om även Macijevskis blir en positiv erfarenhet för Umeålaget.

Värvningen har genomförts i samband med Björklövens supportrar som bidragit med drygt 50 000 kronor tack vare insamlingen "Supporterspelaren".