Första målet för Mikael Wahlberg

HOCKEY

Enkel seger för Malmö

Han var en av de tunga värvningarna inför säsongen, men först i sin tjugonde match spräckte Mikael Wahlberg målnollan i Malmö.

Centern sköt ett av målen i 6-1-segern mot Troja/Ljungby.

- Jag har inte haft någon panik, säger Wahlberg om sitt målskytte.

Foto: Mikael Wahlberg.

Mikael Wahlberg har återvänt till Malmö den här säsongen, men har haft svårt att leverera offensivt under hösten.

Hemma mot Troja/Ljungby, i Wahlbergs tjugonde match för säsongen, kom äntligen första målet för säsongen när han slog in 3-0-målet i början av den andra perioden.

– Det är klart man vill göra mål, men jag har inte haft någon panik och spelar man bra så brukar det komma. Jag tycker inte att jag har förtjänat att göra några mål med tanke på mitt spel, säger Wahlberg som inte har någon förklaring till den tunga offensiva produktionen i höst.

– Jag har varit lite skadad och så, men nu har jag börjat komma tillbaka lite och det ska bli bättre. Så länge man spelar bra så brukar det komma, och jag ska försöka spela bättre och bättre nu under säsongen.

"Var på tiden"

"Sälen", som han kallas, gjorde totalt tre poäng i matchen och blev matchens lirare.

– Det var väl på tiden att det hände något poängmässigt, säger Wahlberg.

Malmö vann till slut med klara 6-1 och laget, som var favorittippade inför säsongen, är femma i tabellen.

– Troja var väldigt bleka idag tycker jag. Ser man till säsongen så är vi för ojämna och har förlorat för mycket på hemmaplan, vi ligger väl där vi förtjänar i tabellen, men det är långt kvar av serien, säger Wahlberg.

I seriejumbon Troja/Ljungby debuterade den från Linköping inlånade målvakten Christian Engstrand. Laget åkte på sin femte raka förlust och är fast förankrade i tabellbotten.

ARTIKELN HANDLAR OM