Andra raka segern för Washington

HOCKEY

På gång efter den tunga förlustperioden

DETROIT. Det har vänt för i Washington Capitals.

De tog i natt andra raka segern – och de gjorde det tack vare sina unga doldisar.

– Skönt att få bidra. Det var en bra match för oss, säger en av dem, Marcus Johansson, efter 5-1-segern mot stackars New Jersey.

Foto: Andrew Gordon nätar efter Marcus Johanssons fina passning.

Söndagens seger mot Ottawa, som bröt en åtta matcher lång förlustsvit, var ingen tillfällig lyckträff.

Stjärnorna från huvudstaden följde i natt upp med en ny triumf, hemma mot New Jersey.

Fast det var egentligen inte stjärnorna som gjorde det.

Det var ynglingar som Andrew Gordon, Jay Beagle, John Carlson och svenske Marcus Johansson som stod för huvuddelen av poängproduktionen när hemmalaget i mitten av andra perioden gjorde det ryck som avgjorde tillställningen.

– Vi kan inte förvänta oss att stjärnspelarna avgör varje gång, därför är det bra att fler kan kliva fram, säger Johansson till nhl.com.

– Vi yngre hade en bra match och det är alltid skönt att få bidra.

Johansson hade en mycket läcker framspelning till Andrew Gordons första mål i NHL och belönades med en puss av målskytten.

”De var lysande”

Flera av de nämnda spelarna har tillbringat större delen av säsongen i farmarlaget i Hershey och coachen Bruce Boudreau är påfallande nöjd med att ha plockat upp dem

– Jag tycker de var lysande ikväll. De hade energi, de följde instruktionerna och de spelade med passion och entusiasm. Uppträder man så når man i allmänhet alltid framgång, oavsett vilken liga man spelar i, säger han.

Nu väntar närmast en av säsongens stora höjdpunkter i Verizon Center. Dan för dan kommer nämligen ärkerivalen Pittsburgh på besök och veritabel slutspelshockey är att vänta – liksom ett av många cloun i HBO:s dokumentärserie ”24/7”.

Tungt för Devils

För New Jersey ser säsongen i princip redan ut att vara över.

Det tippade topplaget har efter 33 spelade matcher 18 poäng upp till slutspelsstrecket och absolut inget i spelet antyder att man ska kunna bryta den negativa trenden.

– Vi har inga svar. Vi borde inte göra samma misstag om och om igen, men det gör vi, suckar lagkaptenen Jamie Langenbrunner.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL