HV vann den viktiga streckmatchen

HOCKEY

Plockade fram lite av mästarspelet

Bland alla viktiga matcher för HV71 var torsdagens match mot Brynäs ett riktigt ödesmöte.

Och när det som bäst behövdes tog svenska mästarna fram lite av mästarspelet och vann med 4–1.

I kampen om att slippa kvalserien och eventuellt ta en slutspelsplats möttes tian HV och elvan Brynäs. Båda lagen kom till spel med starkt självförtroende efter varsin seger i förra omgången.

– Inför matchen sa vi att det gällde att inte göra några misstag och blotta sig. Det låter lite tråkigt kanske, men det är försvarsspel som gäller i första hand, sade HV:s andretränare Fredrik Stillman.

Matchens betydelse märktes även offensivt bland HV-spelarna, redan från början var det fart och frenesi i hemmalagets anfall. Samtliga fyra kedjor skapade farligheter, och efter tio minuter kom utdelningen. Manny Malhotra lurade skjortan av Brynäsbacken Daniel Johansson och serverade Pasi Määttänen, som prickade in 1–0 i Johan Holmqvists vänstra kryss.

– Vi var inte alls med i matchen från början, det kändes som om vi åkte överallt och ingenstans, sade Brynästränaren Roger Kyrö.

HV var heltända i början av andra perioden, och med två riktigt snygga mål drog Jönköpingslaget ifrån. Andreas Karlsson bjöd stackars Daniel Johansson på kvällens andra åktur när han dribblade sig fram och pricksköt 2–0, denna gång i Brynäsmålvaktens högra kryss.

3–0 var egentligen bara en halvchans, men Stefan Petterssons mäktiga slagskott från kanten sträckte nätet bakom Holmqvist. Innan halva matchen var spelad kändes det avgjort.

– Ja, det kändes som om vi hade bra grepp om matchen i slutet av andra perioden, men samtidigt kan det räcka med ett slumpskott så är det match igen, konstaterade Fredrik Stillman.

Brynäs orkade inte bjuda upp till kamp i slutperioden heller, men backen Marc-Andre Bergeron lyckades åtminstone spräcka Stefan Livs nolla i sin allra första match för Gävlelaget.

I HV var det många som gjorde en bra match. Fredrik Stillman tyckte att Anders Eriksson gjorde sin bästa match i HV-tröjan, i övrigt var Andreas Karlsson, Mathias Tjärnqvist, Jonathan Cheechoo och Stefan Pettersson riktigt vassa.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM