Tollefsens hån mot Brashear

avAnna Lindbäck

”När han är på isen så har Modo fyra utespelare”

KARLSTAD. Forna NHL-busen Donald Brashear var inne på isen i två och en halv minut mot Färjestad.

Då hann han med ett försök till att psyka Färjestads lagkapten – som dock inte gick i fällan.

– Han satt där i båset och kacklade. Men jag bryr mig inte, när han är på isen så har Modo fyra utespelare, säger Ole-Kristian Tollefsen.

Foto: Bildbyrån
Modos Donald Brashear intervjuas efter matchen av Sportbladets Anna Lindbäck.

Donald Brashear fortsätter att göra intryck i SHL. På torsdagen var det Färjestad i allmänhet och lagkaptenen Ole-Kristian Tollefsen i synnerhet som Brashear presenterade sig för.

Men det var inte tal om någon vidare speltid.

Den forna NHL-slagskämpen hann göra några byten när han noterades för en istid på 2,35 minuter, åkte på en utvisning – och slängde käft med FBK-tuffingen Ole-Kristian Tollefsen.

”Satt där i båset och kacklade”

Det var i den andra perioden som den lilla dialogen utspelade sig.

– Han satt där i båset och kacklade. Han frågade mig hur tuff jag var och jag svarade väl att jag är "helt okej"-tuff fast inte lika tuff som honom. Då fick jag till svar att han skulle visa mig hur tuff han var. Då passade jag på att hälsa honom att hans halsskydd var väldigt snyggt, säger Tollefsen och fortsätter:

– Jag bryr mig inte om honom. När han är på isen så har Modo fyra utespelare. Jag förstår att det kan vara en grej för folk att en sådan här spelare kommer till Sverige. Jag har själv spelat mot honom i NHL. Men det är bättre du frågar Forsberg och Svartvadet hur de tänker.

”Han hade kunnat döda mig”

Kan det vara ett litet lyft för SHL när en sådan spelare kommer hit?

– Självklart kan det vara lite kul, SHL är ju en produkt. Säljer de lite mer biljetter i Fjällräven så är det roligt för dem. Men rent spelmässigt... Där har inte Modo mycket nytta av honom, det tror jag inte.

Du fick in en liten tackling på Brashear och var på honom lite med klubban i en situation. Var det tal om att markera revir?

– Haha, jag försökte i alla fall. Jag ville bara reta honom lite och se vad han skulle göra. Men nej, jag är inte ute efter en fajt med honom. Hade vi dragit i gång en fajt så hade han kunnat döda mig om han velat det. Om jag var tvungen att gå en fajt med honom så skulle jag väl det, men nej... Det är inget jag letar efter, killen har ju suttit typ två dygn i utvisningsbåset, säger Tollefsen.

31 sekunder i debuten och 2 minuter och 35 sekunder på isen nu. Brashear finner sig dock i sin roll i Modo.

– Jag går ut och gör det jag kan göra, ibland ska jag bidra med fysiskt spel och i bland ska jag bidra med att prata med killarna i omklädningsrummet. Men har jag en chans att tackla någon så gör jag det. Om en motspelare försöker skrämma mina lagkamrater så kommer jag att ta hand om det, säger Brashear.

ARTIKELN HANDLAR OM