Hockey

Marko Jantunen får böter - igen

Av: 

Jasmin Frljevic

HOCKEY

Somnade vid ratten - körde in i en lyktstolpe

Marko Jantunen
Marko Jantunen

Han körde bil narkotikapåverkan, somnade och körde in i en lyktstolpe.

Marko Jantunen, 44, dömdes till drygt 2000 euro i böter, och tvingas betala ett skadestånd på 5500 euro.

– Jag somnade vid ratten, säger Jantunen enligt Etelä-Suomen Sanomat.

Så sent som i oktober dömdes den tidigare Frölunda- och Färjestadforwarden till fyra månaders  villkorligt fängelse för narkotikabrott.

Tingsrätten i Lahti, Finland, dömde i går Marko Jantunen för rattfylleri, detta meddelar Etelä-Suomen Sanomat. Den finske ex-stjärnan , som har haft problem med  ett drogmissbruk, körde , i somras, in i en lyktstolpe.

Det visade sig att Jantunen var påverkad av amfetamin vid olyckan och även slutit ögonen innan olyckan.

– Jag somnade vid ratten. Senare insåg jag att ögonen hade gått att fånga ett par gånger tidigare före kollisionen, sa han till polisförhör.

Han döms till 40 dagsböter á 43 euro och ska även betala ett skadestånd på 5 500  euro till ägaren av bilen som kördes in i lyktstolpen. Och även ersätta den skadade lyktstolpen.

"Är djävulen"

Den forne elitidrottaren bor i dag i ett lägenhetshotell och har förlorat inte bara kontakten med familjen utan även sina besparingar till följd av missbruket.

– Jag måste erkänna att jag fortfarande går på speed (amfetamin). Jag blev förälskad i det. Jag har sett det goda och dåliga i livet. Nu vet jag att amfetamin är djävulen och jag vill inte längre dansa med honom, säger Jantunen i artikeln som Iltalehti tog del av förra veckan.

: Färjestads guldhjältar 2002 – det gör dom i dag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!