Sylvegård: ”De lägger sig som sköldpaddor”

HOCKEY

Sportchefen om anmälningen mot Liffiton

Efter gårdagens slagsmål på uppvärmningen väljer domarbasen Tomas Torsbrink att anmäla Malmös David Liffiton.

Sportchefen Patrik Sylvegård försvarar nu sin spelare.

– Han står upp för sig själv och lägger sig inte på isen som en sköldpadda som Karlskogas killar gör, säger han till Kvällsposten.

Under uppvärmningen i gårdagens match mellan BIK Karlskoga och Malmö Redhawks hettade det till rejält och stort bråk utbröt mellan samtliga spelare på isen.

Enligt skadade BIK-spelaren Carl Söderberg var Malmös David Liffiton den som drog igång slagsmålet. Liffiton ska ha kört på Karlskogas målvakt Joel Gistedt.

Tomas Thorsbrink har anmält Liffiton och hemmaspelaren Daniel Wessner till tävlingsnämnden och kanske även till disiplinnämnden.

”Det är fegt av deras spelare”

Malmös Sportchef Patrik Sylvegård, som stod i både båset och bortaklacken i går, tar Liffiton i försvar och skyller bråket på Karlskogas spelare.

– Jag står i båset och ser allt som händer. Deras målvakt åker över till vår sida och stöter till Liffiton som svarar med att putta tillbaka. Det är ingen stor grej men då fortsätter Karlskogaspelarna att tjabba. Det är samma sak varje gång de spelar, säger Sylvegård.

Enligt sportchefen ger sig sedan flera spelare på Liffiton.

– Vad ska han göra då? Han måste så klart få stå upp för sig själv. Jag tycker det är fegt av deras spelare och nu får Liffiton skit för att han står upp samtidigt som de lägger sig som sköldpaddor.

”Finns inte på film”

Sylvegård tror att han kan stängas av någon match men är tveksam till att nämnden kan bedöma hela händelseförloppet.

– Det enda det finns film på är själva slagsmålet. De ser inte vad som är upprinnelsen till bråket och därför kan det vara svårt att bedöma.

ARTIKELN HANDLAR OM