Powerplay-fest och seger för Djurgården

HOCKEY

Besegrade Örebro med 4-2

ÖREBRO. Djurgården hade fest i powerplay mot Örebro.

Under de två första perioderna gjorde man tre mål i spelformen och sänkte hemmalaget.

– Vi bygger vidare på vår trend från förra året, säger Michael Holmqvist.

Foto: Marcus Högström blev målskytt för Djurgården i segermatchen mot Örebro

Djurgården spelade i söndags borta mot Zlin och på tisdagskvällen var det en ny bortamatch mot Örebro, ett annorlunda och tufft spelschema för att vara försäsong.

– Vi vill pröva laget för hur det blir när säsongen startar och det är många matcher. Vi kom hem i måndags och drog på tisdagen, efter träningen, till Örebro, säger Tony Zabel, assisterande tränare för Djurgården.

Och trots att mängder med spelare saknades i Djurgården kunde man avfärda Örebro, mycket tack vare ett effektivt spel i powerplay.

Under de första två perioderna gjorde man tre mål i fem mot fyra och knäckte Örebro.

1–1 drog Michael Holmqvist in under Henrik Lundberg i Örebro-målet.

2–3 sköt Marcus Högström från blålinjen, ett mål som Lundberg borde ha tagit

2–4 en Gretzky-passning av Steve Saviano som Henrik Eriksson direktsköt på.

Just framgång i powerplay har Djurgården haft under förra säsongen och spel fem mot fyra och fem mot tre var något som tog laget tillbaka till SHL.

– Vi nöter en del powerplay och samtliga tre mål mot Örebro kom till efter hur vi vill spela i powerplay, säger Tony Zabel.

Holmqvist gjorde viktiga 1–1.

Örebro uddlöst

– Ett klassiskt mål, eller ett typiskt mål kanske man ska säga. Jag står där framför målet och får in pucken, säger Djurgårdens assisterande kapten.

Nu har Djurgården gjort åtta mål i powerplay under försäsongen och svaret som Djurgården fått är att laget har flera olika alternativ i fem mot fyra.

– Jag tror att spelet i powerplay blir ännu viktigare kommande säsong, säger Tony Zabel.

I den sista perioden orkade inte Örebro att komma igen och trots att man var de bättre laget i spel fem mot fem fick man se sig besegrat.

Det här var Örebros andra träningsmatch mot SHL-motstånd och båda matcherna har slutat med förlust. Kanske är det avsaknaden av forwardsstjärnan Jared Aulin som gör Örebro uddlöst. Man saknade även Marko Antilla, som är given i en toppkedja i laget.

I Djurgården vilade NHL-värvningen Mikael Samuelsson efter en hektisk period av matcher. Ryktas om en känning i axeln för Samuelsson. Dif-spelarna Marcus Sörensen och Mikael Ahlén var sjuka.

ARTIKELN HANDLAR OM