Personligt rekord i NHL av svensken

Publicerad 2015-03-18

Lindbäck stoppade 44 skott mot Boston

Boston Bruins bombade skott mot mål.

Anders Lindbäck stod emot – och tog sin första seger sedan flytten till Buffalo Sabres.

– Det var nästan som ”Thrilla in Manila”, säger Buffalos coach Ted Nolan enligt nhl.com.

Anders Lindbäck har haft två arbetsamma dagar. Natten till i går räddade han 35 skott i strafförlusten mot Washington Capitals och ett dygn senare valde Buffalo Sabres att ställa sin svenske målvakt i kassen på nytt.

Tio minuter in på den första perioden mot Boston Bruins överlistades Lindbäck av Loui Eriksson, då forwarden slog in en sargretur.

Men sedan var det stängt.

Enligt nhl.com hade Boston 95 skottförsök i matchen. 45 letade sig fram till mål, 44 räddades av Lindbäck och Buffalo kunde vinna med 2-1 efter straffar. NHL:s jumbolag bröt därmed en förlustsvit på sju matcher.

”Vi tröttade ut dem”

Efter matchen jämförde coachen Ted Nolans sitt lags spel med Muhammad Alis taktik i den legendariska tungviktsmatchen mot Joe Fraizer 1975.

– Det var nästan som ”Thrilla in Manila”. Vi tröttade ut dem. Jag tror att de blev trötta av att spela i vår zon hela perioderna. Det kändes nästan som att de var där i 19 minuter och Lindbäck spelade fantastiskt. I majoriteten av matchen låg vi ganska bra i positionerna defensivt. Vi var tvungna att göra det och att reda ut det i slutet var bra för den här gruppen, säger Nolan enligt nhl.com.

Rekord för Lindbäck

De 44 räddningarna var ett nytt personligt rekord i NHL för Lindbäck och segern var hans första sedan han trejdades från Dallas Stars i utbyte mot Jhonas Enroth i februari. Totalt har 26-åringen spelat sju matcher i sin nya klubb.

– Det känns naturligtvis bra. Jag tycker att laget förtjänade det. Vi har jobbat så hårt och situationen vi är i tuff för alla som är här. Jag måste säga att jag är imponerad av hur alla kämpar och ger allt en sådan här dag. Det känns bra, säger Lindbäck.

Johan Larsson spelade fram till Buffalos 1-1-mål i den tredje perioden. Niklas Svedberg räddade 23 skott i Bostons mål och fick en assist till Loui Erikssons fullträff.

Steen tvåmålsskytt

St. Louis Blues gick upp i toppen av den västra konferensen i och med nattens 4-0-seger mot Calgary Flames. Alexander Steen prickade in två mål och har nu gjort fem poäng på de senaste tre matcherna.

Jacob de la Rose slog till i boxplay när Montreal Canadiens vann med 3-2 mot Florida Panthers. Rookien kontrade in 2-1, vilket var hans tredje mål i NHL, och hade sedan en assist till det matchavgörandet målet.

Två poäng av Edler

Vancouver Canucks befäste sin slutspelsplats genom att besegra Philadephia Flyers med 4-1 och det lagets svenskar som låg bakom segern. Alexander Edler gjorde ett mål och en assist, Daniel Sedin stod för två framspelningar och Eddie Läck räddade 28 skott i målet.

***

Jacob Josefson inledde målskyttet för New Jersey Devils när Pittsburgh Penguins, utan Patric Hörnqvist och Jevgenij Malkin, nollades. Segersiffrorna skrevs till 2-0 och målet var Josefsons femte den här säsongen.