Krislaget byter tränare – igen

Reporter: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

"Jag bär på en övertygelse att vi kommer klara det"

Södertälje SK ligger pyrt till och är på väg ner till division 1.
Nu ska Mats Waltin försöka rädda krisklubben från nedflyttning.

– Det blir en tuff uppgift, men jag bär på en övertygelse att vi kommer klara det. De två ledorden blir ödmjukhet och hårt jobb av alla, säger han.

Hemligheter om alla spelare i SSK

Det har stormat rejält kring Södertälje SK under säsongen. Det har varit usla resultat, bråk mellan fans och tränare, tränarbyte – och nu tränarbyte igen.

Södertälje ligger just nu utanför en plats i nästa års hockeyallsvenska. Därför gör laget nu förändringar på tränarsidan där Ante Karlsson petas ner till sin roll som assisterande tränare medan Mats Waltin tar över som huvudcoach. Samtidigt försvinner Stefan Svensson och Jimmy Blixt från båset.

61-årige Waltin tar över med omedelbar verkan och leder laget i bortamatchen mot Västervik i morgon.

–  Det blir en tuff uppgift, men jag bär på en övertygelse att vi kommer klara det. De två ledorden blir ödmjukhet och hårt jobb av alla, säger han till LT.

I dag genomförde Waltin sitt första träningspass med laget och det hela inleddes med ett långt möte med spelarna.

– Jag talade om vad jag står för och vad min spelidé går ut på. Jag gläds åt den respons jag fick från spelarna, säger Waltin.

SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem:

– Till att börja med vill jag säga att jag uppskattar Waltins mod, att han har det stora engagemanget för SSK att han väljer att ansluta här och nu. Det kräver sin man och det är också så vi känner – att vi har hittat "vår man”, säger klubbdirektören Mats Pernhem till SSK:s hemsida.

Blir tredje tränaren under säsongen

Den förre Björklövencoachen blir SSK:s tredje tränare för säsongen efter att man inlett med Janne Karlsson, assistenten Ante Karlsson tog över när denne fick sparken och nu kommer alltså Waltin in.

– Waltin har varit ett namn i svensk hockey i 40 år och den rutin och kunskap han besitter kommer vara till enormt stor nytta för SSK som förening i vad vi har framför oss, säger Pernhem.

Waltin är en stor ikon i Södertälje SK då han inledde och avslutade sin karriär i klubben. Han spelade totalt åtta säsonger i SSK mellan åren 1972-1991 och var även assisterande tränare där säsongen efter att han avslutade spelarkarriären. Men nu är han alltså tillbaka i klubben.

Kontraktet sträcker sig över tre år.

Hemligheter om alla spelare i SSK

Publicerad: