Linköpings HC

Storspelade – sedan kollapsade Engstrand

Av: 

Anna Lindbäck

HOCKEY

Christian Engstrand fick svår kramp – fördes till sjukhus

KARLSTAD. Hans comeback fick en succéstämpel.

Men det kostade.

Linköpingsmålvakten Christian Engstrand fick kraftiga krampanfall efter matchen – och vårdades på sjukhus under natten.

– Konditionen... Den sviktar lite, pustade ­Engstrand precis innan kollapsen.

Christian Engstrand kollapsade i omklädningsrummet efter segermatchen mot Färjestad. Han fördes till Centralsjukhuset i Karlstad där han fick stanna under natten för observation.

Christian Engstrand har varit borta från hockeyn i en och en halv månad efter en ledbandsskada. I går gjorde han comeback mot Färjestad och det slutade med succé direkt. Trots att Engstrand varit matchotränad så släppte han bara in en kasse mot FBK och var en stor anledning till segern.

När Sportbladet skulle prata med målvakten efter matchen kom ett första besked om att han åkt på en lättare krampattack. Minuterna senare kom Engstrand ut – genomsvett och märkbart slutkörd.

– Jag har varit jäkligt ­spelsugen så det var skönt att vara tillbaka nu. Skönt med vinst också men jag tycker att boysen ska ha en stor eloge. De täckte skott och kämpade. Det känns skönt att vara tillbaka i ­samma form som när jag blev skadad. Men konditionen... Den sviktar lite, ­pustar han.

”Är ovanligt”

En kort stund efter ­intervjun kollapsade ­Engstrand i omklädningsrummet. Han låg då på ­golvet och skrek av smärta. Färjestads ­läkare Bo Lindwall gav målvakten kramplösande mediciner samt vätskeersättning via dropp. Först när kramp­attackerna avtog kunde ­Engstrand ­föras till ­Centralsjukhuset i Karlstad med ambulans. Där fick han stanna över natten för ­observation och tester. Lindwall kunde sent i går, på grund av sekretess, inte uttala sig om keeperns ­status.

Men så här säger Lin­köpings lagläkare Christer Andersson:

– Det är ovanligt att man får sådana här krampattacker som Christian har fått. Jag har aldrig varit om att någon har fått det i idrottssammanhang tidigare. Det måste ha varit otäckt för ­alla inblandade, säger han och fortsätter:

– Men det var en jobbig match och man svettas mer än vad man tror. ­Särskilt målvakter som har en tung utrustning.

Hur går man nu vidare på sjukhuset med ­Engstrand?

– Nu kommer man bland annat ta prover som värderar blodets olika salter. Det troligaste är att det är vätske­brist, men man behöver utreda lite mer för att vara säker.

”Ska undersökas”

Har du själv pratat med Engstrand?

– Nej, han fick som sagt kramplösande mediciner och då blir man dåsig och trött. Planen är att ­Färjestads läkare ska ­undersöka honom även ­under torsdagen för att vi sedan ska se hur vi ska gå ­vidare. Men förhoppningen är att Christian kan åka hem då, säger Andersson.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköpings HC