Skyttekungen mötte Gud och slutade med hockeyn

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
HOCKEY

Kanadensaren Nick Johnson gjorde stor succé under sina tre säsonger i SHL.

Men efter ett möte med Gud valde Johnson att lägga skridskorna på hyllan redan vid 31-års ålder.

– Han har visat vägen för mig, säger han till Hockeysverige.se

Nick Johnson värvades till Växjö Lakers inför säsongen 2014–15. Kanadensaren som hade rutin från NHL blev en viktig kugge i laget som blev svenska mästare den säsongen. Året därpå fortsatte succén när Johnson vann skytteligan i Brynäs. Under fjolårssäsongen förväntade sig nog de flesta att kanadensaren skulle fortsätta att briljera på SHL-rinkarna. Men istället petades forwarden i slutspelet och efter säsongen valde han att sluta med hockeyn, vid 31-års ålder.

– Jag hade tänkt under en tid på att den där säsongen skulle bli min sista. Jag var väldigt stolt över att ha nått NHL och att jag hade självförtroendet och nivån att hjälpa mina lag där. Jag var glad över att få flytta till Europa och att få bo i ett så trevligt land som Sverige. Men jag visste redan då att det bara skulle bli två, tre år i Sverige. Sen skulle jag gå vidare med mitt liv. Jag hade tre underbara år i Sverige och var glad när jag lade av, säger Johnson till Hockeysverige.se

”Det var under de åren jag mötte Gud”

Han står noterad för NHL-matcher med både Pittsburgh Penguins och Boston Bruins. Men redan när han som ung talang aspirerade på att slå sig in i NHL, kände han att det var något som saknades i livet.

– Det var under de åren jag mötte Gud. Sedan dess har mitt liv blivit en miljon gånger bättre. Han har visat vägen för mig och även fast jag älskade hockey och var väldigt bra på det ville han att jag någon gång skulle gå vidare och hitta en annan, mer uppfyllande, karriär.

Pluggar för att bli doktor

Efter åren i Sverige flyttade Johnson och familjen till Edmonton. Han har nu börjat plugga för att en dag förverkliga drömmen om att bli läkare.

– Livet är bra. Vi fick en liten bebis i november, så jag har två flickor nu. Min fru mår bra och vi är glada över att kunna tillbringa så mycket tid ihop. Det är klart att jag saknar många av spelarna och att få spela de täta matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM